boon.hu video

2024.05.17. 16:00

Köszöntötték a szakmai fesztivál vármegyei sztárjait - videóval

A Szakma Sztár Fesztivál keretében most lebonyolított döntőben vármegyénket – öt szakmában – hat versenyző képviselte. A versenyzőket és felkészítőiket várták ma a BOKIK székházába.

Fotó: Pap Gyula

A XVII. Szakma Sztár Fesztiválon sikerrel szerepeltek vármegyénk diákjai, erről korábban már beszámolt portálunk. A versenyzőket és felkészítőiket – a B.-A.-Z. Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) hagyományaihoz hűen – most is ünnepélyes keretek között köszöntötte a kamara székházában. Az idei megmérettetésen közel 60 szakmában 200 tanuló versengett Budapesten a legjobbnak járó elismerésért. 

Szép teljesítmény

 - A gazdaság remélt fejlődése nem képzelhető el másképp, csak úgy, ha a fiatal szakemberek megjelennek, viszik tovább a zászlót, és tisztességük, tudásuk, ambíciójuk a napi munkában megmutatkozik – fogalmazta meg Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. Arra számítunk, hogy ez a példa ragadós lesz, hiszen nagyon sokan választják most már a szakképzést – emelte ki. A mostani folyamatot erősíteni szeretnénk, ezért kötöttünk megállapodást vármegyénk szakképző centrumaival, melynek értelmében a sikeresen szereplő diákok felkészítő tanárait honoráljuk majd.

 

Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere kifejtette: ezek az eredmények azért fontosak, mert a város – a vármegye – fejlődésében kulcsszerepe van a jó szakembereknek. Az erős gazdasághoz ezt a pályát kell folytatni, hiszen évtizedes múltra tekint vissza az a kiválóság, amelyet a szakember hallgatóink meg tudtak mutatni az országnak – hangsúlyozta az alpolgármester. A Szakma Sztár Fesztivál keretében most lebonyolított döntőben vármegyénket – öt szakmában – hat versenyző képviselte. 

 

A résztvevők

Gudász Gergely kereskedő és webáruházi technikus, Miskolc SZC Berzeviczy Gergely Technikum

Somos László vendéglátás-szervező, Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

Tóth Mátyás Olivér vasútforgalmi szolgálattevő, Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum

Kádár Balázs műszaki informatikus, Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum

Juhász Réka fodrász, Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Gyurkó Gréta fodrász, Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Az eredmények:

I. HELYEZETT LETT:

Juhász Réka fodrász, Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Képzőhely: Big Beauty Boss Bt.)

II. HELYEZETT LETT:

Gudász Gergely kereskedő és webáruházi technikus, Miskolc SZC Berzeviczy Gergely Technikum (Képzőhely: Unio Coop, Miskolc Búza tér)

Tóth Mátyás Olivér vasútforgalmi szolgálattevő, Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum (Képzőhely: MÁV)

III. HELYEZETT LETT

Kádár Balázs műszaki informatikus, Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában