Tovább nyomoznak

2024.03.28. 19:25

Vendégszurkolókra támadtak a diósgyőri drukkerek – bíróság elé állították őket

Rátámadtak a vendégszurkolókra a február 24-i DVTK-Fehérvár meccs után. A Miskolci Rendőrkapitányság őrizetbe vett három diósgyőri focidrukkert csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak miatt.

Boon.hu

Már a mérkőzésen is felfokozott volt a szurkolói hangulat

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Amint a Boon.hu megírta, a A Miskolci Rendőrkapitányság 2024. február 24-én indított eljárást azért, mert aznap a diósgyőri futballstadionban megrendezett DVTK-Fehérvár FC bajnoki labdarúgó mérkőzést követően a hazai szurkolók egy népes csoportja – sokan arcukat kámzsával eltakarva, botokkal felfegyverkezve – erőszakosan lépett fel a távozó vendég drukkerekkel szemben.

Közösségellenesen léptek fel 

A rendőrség közleménye szerint nyomozás adatai azt bizonyítják, hogy Miskolcon, a Mónus Illés és a Sportliget utcák kereszteződésében a hazai csapat szurkolói - a három gyanúsított férfi aktív közreműködésével - megalázó és sértő szavakat kiabálva, közösségellenes módon léptek fel a vendég drukkerekkel szemben, akikben ez a cselekmény riadalmat keltett. 

A fizikai összetűzést a szolgálatot teljesítő rendőrök akadályozták meg.  

Mindezek alapján a Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett három férfival szemben előterjesztést tett letartóztatásukra. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatók. 

Így döntött a bíróság

A Miskolci Járásbíróság kényszerintézkedést rendelt el három férfival szemben, akiket közösség tagja elleni erőszak bűntettével gyanúsítanak. A bíróság állapontja a következő: A nyomozás adatai szerint a három gyanúsított és legalább 50-100 fő közötti tömegből álló csoportosulásuk 2024. február 24. napján 17 óra után a miskolci DVTK Stadionban megrendezett DVTK - Fehérvár FC NB1-es labdarúgó mérkőzés lefújását követően előre kitervelten, a rendőrök által kísért, gépjárműveikkel konvojban távozó vendégszurkolók felé támadólag indultak meg. Nagy részük fogvédőt és – az azonosításuk megnehezítése céljából – kámzsát, símaszkot és kapucnis pulóvert viselt. A gyanúsítottak és az ismeretlen elkövetők a székesfehérvári szurkolókkal szemben – szurkolói hovatartozásuk miatt – sértő és erőszakos rigmusokat kiabáltak. 
A harmadrendű gyanúsított egy körülbelül 80 centiméter hosszú karót is eldobott a vendégszurkolói gépjárművek irányába. 
Az elsőrendű gyanúsított a vendégszurkolók elvonulását biztosító rendőr sértettet a becsület csorbítására alkalmas kifejezésekkel illette.

A gyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének, az elsőrendű gyanúsított esetében ezzel halmazatban becsületsértés vétségének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottakkal szemben kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel, mely kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, szökésüktől, elrejtőzésüktől megalapozottan lehet tartani. Erre figyelemmel a bíróság két gyanúsított bűnügyi felügyeletét, míg a másodrendű gyanúsítottnak - kedvezőtlen személyi körülményei és előélete miatt - letartóztatását rendelte el.

A végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában