Döntöttek

2024.05.07. 12:38

Letartóztatták a miskolci emberölés hajléktalan gyanúsítottját

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a Tiszai pályaudvarnál történt emberölés gyanúsítottjának letartóztatását.

Boon.hu

Letartóztatásról döntött a bíróság

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a külföldi állampolgárságú férfi 2024. május 3-án, Miskolcon, az esti órákban a Tiszai pályaudvar területén lévő bokros területen közös megegyezéssel szexuális kapcsolatot létesített egy nővel, majd ezt követően tettleg bántalmazta és egy késsel megvágta a nyakát. A nő ennek következtében a helyszínen életét vesztette. 
A gyanúsított férfi cselekménye - bizonyítottság esetén-  alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására.

Szökésétől tartanak 

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt megindult eljárásban kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei.  

Tartani kell továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint életvitelére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. 

Mindezen okokat mérlegelve a járásbíróság 2024. június 7-éig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában