Szabadság megsértése

2024.05.06. 07:27

Rendőrnek adta ki magát, gyereket támadott meg Kazincbarcikán

Folyamatosan ordítozott, majd elővett egy igazolványt és azt felmutatva valótlanul azt állította, hogy ő rendőr és be fogja vinni a fiút és a társait a rendőrségre.

Boon.hu

Rendőrnek álcázva magát rátámadt a gyerekre Kazimcbarcikán

Fotó: Getty Images

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, hivatalos eljárás színlelésével elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. 

A vád szerint, az ittas állapotban lévő férfi 2023. augusztus 3-án 21 óra 30 perc körüli időben Kazincbarcika belvárosában felfigyelt egy utcán haladó 14 éves fiúra és a szintén kiskorúakból álló baráti társaságára, akiket követni kezdett, majd utánuk is kiabált, hogy álljanak meg. 

A gyerekek ettől a helyzettől megrémültek, és futni kezdtek a közeli buszmegálló irányába. A férfi ezt látva utánuk futott, miközben többször ismét megállásra szólította fel őket. A kiskorú azonban nem bírt úgy futni, mint a többiek, így őt a férfi a buszmegállóban utolérte. A támadó a gyereket nekilökte a buszmegállóban lévő villanyoszlopnak, majd a bal alkarjával a fiút a mellkasánál fogva a villanyoszlophoz szorította és ott tartotta 2-3 percen keresztül. Eközben közel hajolva az arcához folyamatosan ordítozott, majd elővett egy igazolványt és azt felmutatva valótlanul 

azt állította, hogy ő rendőr és be fogja vinni a fiút és a társait a rendőrségre, mert nevetgéltek, hangoskodtak az utcán.

Próbaidős börtönt kaphat 

A cselekmény során a gyerek többször kérte a fiút, hogy engedje el, de az  erre csak akkor volt hajlandó, amikor látta, hogy idegen személyek közelednek feléjük.

A vádlott  – azáltal, hogy 2-3 percen keresztül a villanyoszlophoz nyomva tartotta - a sértettet megfosztotta a mozgási, a helyváltoztatási és a tartózkodási hely szabad megválasztásának a lehetőségétől. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak - értesült a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában