Kiképzés

2024.05.03. 08:30

Így képzik a bv.-s kutyákat (fotókkal)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet biztonsága érdekében az őrző-védő kutyák és a kábítószer-kereső kutyák jelenléte egyaránt szükséges.

Boon.hu

Forrás: BAZ BVI

Ahhoz azonban, hogy a kutyák és vezetőik összhangban legyenek, elengedhetetlen a képzésük, melynek ebben a hónapban az intézet I. objektuma adott otthont.

Forrás: BAZ BVI

„A képzés során kollégáink kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a munkavégzést szájkosárban hajtsák végre, a fokozatosság elvét szem előtt tartva. A képzés során gyakorolták, a lépcsőházban hogyan kell szájkosár nélkül leküzdeni egy aktív személyt, de azt is, hogyan kell megfékezni a zárkában dühöngő fogvatartottat. Intézetünkben található függőfolyosó, ezért a kutyavezetőink beépítették képzésükbe az ott menekülő személy elfogását.

Forrás: BAZ BVI

Szolgálati kutyáink képzettségüknek köszönhetően hamar megtalálták és elfogták az elrejtőzött személyt. Gyakorlatok mellett a belépő gépjárműveket is átvizsgáltak, valamint a kábítószer kereső kutyával leveleket ellenőriztek kollégáink. Kutyavezetőink alkalmanként ellátogatnak más bv. intézetbe azért, hogy tapasztalataikat megosszák kollégáikkal” – számolt be a képzésről a bv.-intézet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában