boon.hu video

2024.05.06. 13:49

Erdeinek „atombunker”, Szopkónak szép fürdő az Ellipsum – képekkel, videóval

Megnyitották a nyári szezont az Ellipsum fürdőben, amelyet Erdei Sándor Zsolt korábban atombunkernek nevezett, Szopkó Tibor szerint a fürdő szép.

Ujlaki Attila

Már nyári üzemmódra váltott az Ellipsum Miskolctapolcán

Fotó: Vajda János

Nem tartom atombunkernek az Ellipsumot

 – mondta a nyári fürdő szezonnyitó bejárásán Szopkó Tibor, Miskolc momentumos alpolgármestere. Mint  a boon.hu is foglalkozott vele, Erdei Sándor Zsolt alias Rokker Zsolti – szintén momentumos önkormányzati képviselő – korábban a fürdőt akkumulátorgyárnak, majd atombunkernek nevezte

 

Szopkó Tibor alpolgármesternek Németh Judit ügyvezető mutatta meg az Ellipsumot
Fotó: Vajda János

A bejárást annak apropóján szervezték, hogy felhívják arra a figyelmet, milyen  fürdőkomplexummal rendelkezik a város. 

Nehézségek övezik

Korábban egyébként számos kritikát kapott a baloldali városvezetéstől a fürdő és azt is elmondták, hogy veszteséges a működtetése. Szopkó Tibor, Erdei Sándor Zsolttal ellentétben egy „szép fürdőnek” tartja az Ellipsumot. Arról is beszélt, hogy neki városvezetőként az a feladata, hogy a város jóhírét vigye.

Számos véleménnyel találkozunk az Ellipsum kapcsán, sok nehézséggel is, amit több képviselőtársam többször szóvá is tesz

 – hangsúlyozta. 

Saját kutat akarnak

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője ismertette, hogy nagyon sok a külföldi vendég Miskolcon. 

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy nekünk tavaly decemberben egy új fürdőnyitást kellett rendeznünk” – mondta. Arra is rámutatott: a fürdőnek nincs saját kútja ezért a vizet távhővel melegítik, azonban tervben van az, hogy egy saját kutat fúrjanak az Ellipsumhoz. Azt is hangsúlyozta, hogy rendkívüli kihívás a fürdő működtetése. 

Nőtt a látogatottság

A bejáráson azt is elhangzott, hogy nőtt a fürdő látogatottsági száma. Azonban amikor rákérdeztünk, hogy mennyivel, nem tudtak pontos adatot mondani. Ezt azzal indokolták, hogy a fürdő látogatószámának a görbéje ingadozó. 

Korábban portálunk közérdekűadat-igénylése nyomán tudta meg, hogy a fürdő átlag látogatószáma 193,6 fő naponta. (A sárospataki Végardó Fürdő látogatóinak száma tavaly 199 173 fő volt, ami naponta 545 vendéget jelent – a szerk.) 

Szerintük 660 fő lenne a minimum, hogy nullszaldós legyen az üzemeltetése a komplexumnak. Azt is meg tudtuk most, hogy a 660 fős „szám” egyelőre még csak álom marad a fürdő életében. Arra a kérdésre, hogy lesz-e kifejezett márketing kampány azzal kapcsolatban, hogy az Ellipsum Miskolcon is várja a vendégeit, Németh Judit annyit válaszolt: „lesz”. Azt, hogy ez mikor és miként, nem tudtuk meg. 

Adatok sokasága

A baloldali városvezetés sokszor igyekszik a turizmus látogatottságát azzal alátámasztani, hogy hányan fizetnek idegenforgalmi adót Miskolcon a vendégéjszakák után. A szám valóban árulkodik arról, hogy hány vendég szál meg Miskolcon, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy egy vendég bármelyik fürdőt meg is látogatja. Szopkó Tibor a sajtótájékoztatón elismerte, hogy mutatószámok nem tükrözik az Ellipsum látogatottságát. 

Az árakat vitatják

Több miskolci egyebként már a fürdő megnyitásakor is azt mondta, hogy nem a városban élők pénztárcájához igazították a fürdő árait. Sokan drágának tartják - még most is - a jegyárakat. Fontos megjegyezni, hogy egy hasonló fürdőkompelxumban egy felnőttbelépő olcsóbb az Ellipsumhoz képes. A konkurensek erősödése kapcsán a boon.hu-nak korábban Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő, újságíró azt mondta, hogy fontos a reklám.  

„Egy célzott médiakampány az, ami egy ilyen fürdő esetében segíthet, így minél több emberhez eljut a híre, hogy a város egy különleges adottsággal rendelkező fürdővel rendelkezik” – hangsúlyozta. Kiemelte, aranyszabály, hogy a bevételek bizonyos részét reklámra kell fordítani, mert ha ez nincsenek meg, akkor a konkurenciához mennek a turisták. „Személyes tapasztalatom, hogy a fürdőről mindenki nagyon jó véleménnyel van és a szolgáltatásaival is elégedettek, így ezt kellene minél szélesebb körben ismertetni” – mutatott rá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában