Verseny

2024.05.13. 11:20

Rekord számú túrázó és egy olimpiai bajnok vett részt a szendrői Vitézlőn - Fotókkal

A Bódva-völgyi kisváros és környéke május 10–12. között adott otthont a 17. Vitézlő túrának.

Gárdonyi Edina

Ifjú túrázók

Fotó: Demkó Balázs

Az idei évben a rengeteg kiegészítő eseménynek köszönhetően három napos volt a rendezvény, először biztosítottak ennyire széles körű programkínálatot, mondta el a boon.hu-nak ifj. Antal Ferenc, a szervező Szendrői Természetjáró Szakosztály részéről. Idén rekord számú nevezés érkezett. A péntek délelőtti programokon 170 iskolás vett részt. 

Túrázó Csapat a szendrői Vitézlőn
Fotó: Demkó Balázs

Az esti Csáky-kastélyban rendezett Kincskeresőn, ahol középkori ruhákba is bújhattak a résztvevők, 60 fő körüli volt a létszám. A szombati napon a MÁV olyan járműveket közlekedtetett, ami megfelelő volt a kerékpárok szállítására és a megnövekedett személyforgalom kezelésére, így segítve a szervezők munkáját. 1200 körül volt a gyalogos, kenus, görkorcsolyás és futó távokon indulók száma és közel négyszázan vettek részt a Cserehát RING elnevezésű kerékpáros túrán, ami a RING sorozat része.

Olimpiai bajnok is túrázott

Megtisztelte az eseményt jelenlétével, sőt aktívan be is kapcsolódott a túrába Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Ötpróba nagykövet is, aki a tíz kilométeres túrát teljesítette. 

Kiss Gergellyel szefizni Szendrőben...
Fotó: Demkó Balázs

A vasárnapra tervezett via ferratát a szombat éjszakai esőzés következtében törölték, nem akartak csekély kockázatot sem vállalni, hogy bárki megsérüljön a csúszós bódvarákói falon. A jelentkezők kárpótlásként egy túrán vehettek részt és sokan éltek is ennek a lehetőségével, közel ötvenen pedig Edelénybe mentek az ötpróba programra, mondta el a szervező. 

A visszajelzések alapján jól érezték magukat a túrázók annak ellenére, hogy rekord számú embert kellett parkoltatni, elindítani, ellenőrző pontokon kezelni. A mennyiség nem ment a minőség rovására, zárta szavait a hétvégével kapcsolatosan ifj. Antal Ferenc. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában