boon.hu video

2024.05.05. 18:15

Virágzó fenyőfa? Egy hónapon át még gyönyörködhet benne (fotók, videó)

Különleges sétára várták a látogatókat szombaton az avasi arborétumba: a fenyőfák és rhododendron bokrok virágzását lehetett megtekinteni.

Séta a fenyőkertben

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Adorján Eszter, az Avasi Arborétum Miskolc, Dr. Adorján Imre Fenyőkert  vezetője kérdésünkre elmondta, egy órás sétán vehettek részt a látogatók szombaton: a fenyőfák és rhododendron bokrok virágzását lehetett megtekinteni. A sétán a vezető beszélt a fenyőkertről alakulásáról, a növényállományról, a gyűjteményről. A látogató megtudhatta és saját szemével is láthatta, hogy a fenyő virágzása azért különleges, mert a virágok formája eltérő, ahány fenyőfaj, annyiféle virágforma. Az arborétumban körülbelül ezer egyed és mintegy hatszáz-féle faj található, ezért nagyon sokféle formájú virágot lehet megcsodálni. A rhododendron ligetben, ami szintén szépséges látvány, harminc év munkája van, embernagyságú bokrok találhatók itt, amelyeknek nagyon jó illata is van.

A virágzás körülbelül egy hónapig tart még, tehát aki most lemaradt, az vasárnaponként az általános nyitvatartási időben tizenhárom és tizenöt óra között meg tudja nézni, egyéni bejárással is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában