Röplabda: Extraliga

2023.10.29. 19:00

A rutin vezette diadalra az egyetemistákat

Női Extraliga, 3. forduló

DVTK Ongropack – Vasas Óbuda 0:3 (-16, -23, -14)

DVTK Aréna, 200 néző. V.: Villás, Rácz.

DVTK Ongropack: Horváth 1, Kalmár, Skoric 11, Kiss 4, Jovanovic 7, Egri K. 3. Csere: Kundrák (liberó), Einarsdóttir 5, Egri B. 2, Hegyi, Hollósi. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Vasas Óbuda: Fricova 1, Papp 3, Bannister 5, Fatoumatta 15, Gyimes-Capet 11, Gülübay 6. Csere: Szalai, Juhár (liberók), Jámbor 7, Erőss 3, Tóth. Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos.

Németh Szabolcs: – Ha valaki ránéz a végeredményre azt gondolhatja, hogy egy sima mérkőzés volt, pedig nem. A játék nagyon sok elemében nagyon jó dolgokat csináltunk, mindösszesen annyi történt, hogy egy legalább ilyen jó ellenféllel találtuk magunkat ma szembe. Védekezésbe néha extrát nyújottak, de hát egy Bajnokok Ligája szereplő csapatról beszélünk. Az én játékosaim csinálták azt, amit megbeszéltünk, voltak néha nagyszerű támadásaink, amik nem mindig fejeződtek be ponttal. Ellenfelünk visszatámadásai hatékonyak voltak, azzal mi még nem tudunk mit kezdeni, ha egy játékos blokk fölött támad. Azt gondolom, hogy a mérkőzés nagyon sok elemére lehet építenünk, de nekünk ma még nem egy Vasast kell megvernünk.

Ioannis Athanasopoulos: – Fókuszáltan röplabdáztunk, boldog vagyok, hogy a fiatalok jól és bátran játszottak. A második szettel ugyanakkor ezúttal sem vagyok elégedett, mert megint rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, ezen feltétlenül javítanunk kell. A győzelemhez gratulálok a lányoknak, készülünk a keddi kupameccsA női röplabda Extraliga 3. fordulója következett.re.


Férfi Extraliga, 6. forduló

Dág KSE – GreenPlan-VRC Kazincbarcika 3:2 (30, 23, -16, -20, 9)

Esztergom, 120 néző. V.: Árpás K., Nagy.

Dág: Krupánszki 16, Kun 23, Szabó B. 1, Sow 3, Flachner 12, Csordás 10. Csere: Farkas (liberó), Czibula (liberó), Nagy P. 1, Pongó, Molnár T., Bandi. Vezetőedző: Buzás Miklós.

VRCK: Gurskij 2, Garan 3, Jirásek 30, Velychko 11, Bibók 26, Péter M. 11. Csere: Kiss M. (liberó), Óhidi 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Buzás Miklós: – Készültünk a Barcikára, amely egy fiatal, tehetséges csapat, bíztunk abban, hogy hazai pályán elérhetünk egy jó eredményt. Az első két szett remek tartása után a következő két játszmára kicsit elfáradtak a fejek, amin a cserék sem tudtak lendíteni, nem volt átütő erő. Az ötödik szettben aztán végig koncentráltak tudtunk lenni, és szép játékkal nyertünk.

Toronyai Miklós: – Gratulálok a Dágnak. Szurkolóinknak köszönjük, hogy elkísértek minket.


Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Miskolc 0:3 (-25, -23, -22)

Dunaújváros, 120 néző. V.: Bibók, Selega.

Dunaújvárosi KSE: Béres 16, Németh 1, Kisházi 10, Gőczi 16, Juhász 4, Farkas L. 3. Csere: Kuti (liberó), Vadász, Cserép 4, Makó. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MEAFC-Miskolc: Kopecky 6, Kozsla 7, Komlósi 11, Kovács Z. 8, Árva 9, Csizmadia 8. Csere: Dudás (liberó), Kapusi, Tar 2, Szabó P. 1. Vezetőedző: Bagó László.

Tomanóczy Tibor: – Győzött a rutinosabb csapat. Az első két szettben a MEAFC-nak volt egy Kovács Zolija, aki a végjátékokban megoldotta a labdákat. A harmadik játszma is szoros volt, de meg kell tanulnunk, hogy kell győzni a hajrában.

Bagó László: – Az elmúlt időszak vereségeit rosszul dolgozta fel a csapat, ezért a lehető legidősebb kezdőcsapatot küldtem fel a pályára. A rutin győzött a fiatal Dunaújváros felett.


Megyei röplabda hírek a boon.hu oldalán itt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!