Jegyzet

2021.07.24. 09:00

Szakma

Az egyetemi ponthatár kihirdetése adta a témát a sajtónak csütörtök óta. Sokan úgy keltek fel pénteken, hogy szeptembertől a hőn áhított egyetemen kezdik a tanévet.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

De mi van azokkal, akiknek vagy nem sikerült, vagy épp nem is voltak erre hajazó terveik? Ők például most lehetőséget kaptak egy szakma elsajátítására, ami semmivel sem kevesebb, mint egy diploma. Sőt, ne felejtsük el: egy jó szakember a mai világban bizony aranyat ér. A tanulni vágyók a Szakmajegyzékben 174 alapszakma közül válogathatnak. Ez a forma két szakma megszerzése esetén ingyenes.

Ami pedig a felnőttképzéseket illeti: többféle ütemezésben indulnak, munka mellett is teljesíthetők, így egyikről sem kell lemondani annak, aki ezt választja. Érdemes tudni, hogy az OKJ-képzéssel nem fogynak az államilag finanszírozott félévek, sőt 32 többletponttal gazdagodhat az, aki elvégzi valamelyiket. Bárhogy is alakul, nem érdemes elkeseredni, hiszen ahogy az angol mondja: lifelong learning, azaz a tanulás egy egész életen át tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!