Jegyzet

2022.01.03. 11:32

2022

Tíz évvel ezelőtt mutattak be a mozikban egy katasztrófafilmet, stílusosan 2012 címen.

Bacsó István

Bacsó István

Forrás: ÉM

A sztori már-már sablonos: vége lesz a világnak. 2012-ben. Nem lett. Sokan jósolták ezt már korábbra is, későbbre is. Az ezredfordulón nagyot mentek a jósok. Olyan nagy nevek is felsültek már, mint Nostradamus. Más jósokról, felekezetekről, mozgalmakról, világvégevárókról nem is beszélve. 

 

Egy cikkben olvastam, hogy már évtizedek óta a huszonnegyedik órában vagyunk. A mindenkori jósok szerint. Aztán valahogy mégis megy az élet és a világ tovább. Most is bedobták a klímavészhelyzetet, a klímaszorongást, már építették rá az „ipart” – hiszen nincsen jövedelmezőbb üzlet a félelemnél, soha annyi gázálarcot, konzervet nem adtak el az USA-ban, mint a hidegháború légkörében –, de közbeszólt a pandémia. Hirtelen két „itt a világvége”-koncepció ütközött. És részben ki is oltották egymást. Gréta nem kapott Nobelt. Igaz, még Katalin sem, de ő legalább várományos. Mindig van egy új félelem, de megoldás is rá! A benzint kiváltja az áram, a vírusokat legyőzik a vakcinák. A tudás. Amely hatalom. Bízzunk benne 2022-ben is, és ne féljünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!