Jegyzet

2020.12.04. 19:00

Adomány

Karácsony közeledtével minden évben megsokszorozódnak az adományozásra buzdító felhívások.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Úgy tűnik, mintha minden évben csak egyetlen hónap, a december állna rendelkezésre, hogy segíthessünk másoknak. Pedig ez nem így van. Örömmel tapasztalom, hogy egyre nő az emberek társadalmi felelősségvállalása hazánkban is. Most már minden nagy vállalat, de a kisebb cégek is maguk szerveznek jótékonysági akciókat, vagy összefognak karitatív szervezetekkel. Külföldi jógyakorlatokat követve, nálunk is sok celeb (híresség) érzi úgy, hogy nemcsak a nevét, de anyagi támogatást is ad, vagy adományt gyűjt.

De olyat is hallani, hogy az idős ember kevéske nyugdíjából ajánl fel valamennyit, annyit, amennyit tud, hogy segítsen. Pedig talán ő is nélkülözve él. Ha pedig pénzt nem is tudnak felajánlani, egy tábla csokit, kinőtt ruhaneműt, megunt játékot, elolvasott könyvet biztosan sokan találnak otthon. Aminek még egy másik családban nagyon örülnek, és mosolyt csalhatunk egy gyermek vagy egy idős ember arcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!