Jegyzet

2020.07.11. 17:35

Hepaj

Jó pár évvel ezelőtt meglepetéssel konstatáltam, hogy mennyit fejlődött a belváros, emberek ültek a szabadban, késő éjszakáig beszélgettek a világ dolgairól, osztották meg nézeteiket barátaikkal vagy éppen akkor szereztek új barátokat.

Pap Gyula

Szóval, mint egy mediterrán kultúrhelyen, csak nem az egy hét üdülés alatt, hanem folyamatosan.

Ha igazak a hírek, kisiklott a dolog, ma már csak részeg fiatalokat lehet látni, és a kultúra sem annyira jellemző a viselkedésükre.

A sokat tapasztalt közegek megítélése szerint így van ez már vagy tíz éve, kérdés, persze, mennyire lehet általánosítani. Érdemes erről beszélni, hiszen a deviáns magaviselet nemcsak antiszociális, hanem ­rossz példát mutatva negatív irányban befolyásolja a fiatalabb korosztályt is.

A teljes kép kedvéért sorozatunk következő részében belehallgatunk majd, miről is beszélgetnek a fiatalok – lehet, pont arról, milyen gáz tökrészegen ténferegni az utcán –, valószínűleg az is „megér majd egy misét”. Na, jó, egy pohár borral.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!