Jegyzet

2021.05.11. 11:35

Jelenlét

Az oltottsági helyzet javulásával újra kinyitottak hétfőn a gimnáziumok, technikumok és szakképző iskolák, sőt az általános iskolák felsősei is újra beülhettek az iskolapadba.

Pap Gyula

Az általános iskolások két hónapja, a középiskolások fél éve vesznek részt távoktatásban.

Amiben nincs változás, hogy a visszatérés után ugyanúgy be kell tartani a szigorú egészségügyi szabályokat, mint a digitális oktatás előtt. A reggeli hőmérsékletmérés, kézfertőtlenítés, a közösségi terekben szájmaszk használata továbbra is kötelező. A ballagásokat is meg lehet rendezni „élőben”, és az egynapos osztálykirándulásokat is szervezhetik a nebulók.

A diákok vérmérséklettől függően örültek, vagy kevésbé voltak boldogok az újbóli iskolalátogatás okán. Volt, akinek jobban ment, volt, akinek kevésbé jött be az online oktatás, az osztálytársakkal való találkozás azonban majdnem mindenkinek hiányzott már. A tanulás minősége mindenképp megsínylette a kényszerű átmeneti megoldást, és valószínűsíthetően a tudásanyagot sem gyarapította a fejekben a helyenként jó ötletnek tűnő, felmérők közbeni „összedolgozás”.

A tanévből hátralévő rövidke időt már kihúzzák valahogy, és jöhet a remények szerinti igazi vakáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!