jegyzet

2020.09.19. 15:30

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Közösséghez tartozni jó, előnyökkel járhat. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Korábban azért lettem egy szakmai egyesület tagja, mert kiváló kirándulásokat, továbbképzéseket szerveztek. Aztán hamar kiderült, hogy nem csak emiatt érdemes tagnak lenni. Kapcsolatépítés, a szakma érdekképviselete sem utolsó szempont. Később ismerősöm invitálására újabb civil szervezet, egy turisztikai egyesület tagjai közé kerültem, ahol a munkámra, tudásomra volt szükség. Kölcsönös segítségnyújtás egy közös cél érdekében. Nem hangzik rosszul.

Néhány hónapja újabb egyesülethez csatlakoztam, ezúttal azonban nem a szakma szeretete vezérelt. Itt olyan emberekkel, családokkal alkotunk egy egységet, akik hasonló érdeklődésűek és helyzetűek. Egészen másért folyik a lobbitevékenység. A „jó valahova tartozni” érzést nemcsak virtuálisan, az online közösségi térben lehet megélni egy csoport tagjaként – ami oly divatos manapság –, hanem valójában is. Ízlelgetem még ezt az új csapatot, de úgy érzem, jól megleszünk.

Nagy-Hankó Krisztina

(A borítóképen: Nagy-Hankó Krisztina, a jegyzet szerzője)

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!