jegyzet

2020.04.30. 11:00

Jogsi kéne?

A Föld Napján idén kivételesen (?) nem vigyáztunk annyira a környezetre.

Horváth Imre

Horváth Imre Mályiban, a madármentőknél járt

Forrás: ÉM

Mondhatni bocsánatos bűn lett, hogy autóba üljünk, sőt, erre bíztatnak mindenkit. A tömegközlekedés ugyanis hirtelen veszélyes lett, a kipufogófüst pedig kényszerűen elnézhető rossz. Így aztán kétszeresen is rosszul érezheti magát az, aki abban bízott, hogy mostanra már zsebben lesz a jogsija, és hajtja az autóját – a párjáét, anyáét, apáét.

Március 19-óta viszont nem lehet vizsgázni a vezetői engedély megszerzéséhez, ami még rosszabb, gyakorolni sem ildomos, még, ha az oktató és a tanuló vállalná is a kockázatot, hogy beüljön egymás mellé. Ha pedig túlleszünk a járványon, akkor sokaknak válik sokadlagos kérdéssé a jogosítványszerzés, amikor dönteni kell majd arról, mire költsön a család. Persze az elmúlt évtizedek egyik legfurcsább érettségijének árnyékában bagatell problémának tűnhet, hogy idén nem sokan szereznek majd jogosítványt, de sokaknak lehet ez a korona a tortán.

Horváth Imre

(A borítóképen: Horváth Imre, a jegyzet szerzője)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!