Jegyzet

2020.07.09. 12:05

Kérdés

Miért nem nyitnak ki a borozók teraszai gyakrabban, az átlagos hétköznapokon is?

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Az ember lánya mindig megörül, amikor a közösségi oldalak felületeinek alapos feltérképezése során, olyan közelgő események meghívóiba botlik, mint a IX. Avasi Borangolás, – melyet idén augusztusban fognak megtartani –, vagy az Avasi Kvaterka, amire múlt hétvégén került sor. Mivel nem veti meg az illatos száraz fehéret, a nyári esték utánozhatatlan hangulatát, így örömmel választja ki az „ott leszek” opciót.

A korábban felsorolt rendezvények szerintem évről évre népszerűbbek. A megye, olykor az ország számos pontjáról érkeznek ide látogatók. Mégis felvetődik bennem a kérdés: ha valóban képes a város minőségi programokkal az Avasra csalogatni a helyieket, a turistákat, miért nem csinálja ezt gyakrabban? Miért próbálják bevonni az amfiteátrum környékét a város kulturális vérkeringésébe, ha egy évben úgyis csak kétszer lesz látogatott? Miért nem nyitnak ki a borozók teraszai gyakrabban, az átlagos hétköznapokon is?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!