jegyzet

2020.09.25. 14:05

Savanyú lett a szőlő

A címbeli szállóige ezúttal nemcsak áttételesen, hanem a szó szoros értelmében is érvényes.

Szaniszló Bálint

Nem, nem arról van szó, hogy az idei tokaji szőlőtermés nem lenne megfelelő minőségű, hiszen gondos szakértő kezek gondozzák a tőkéket, és – talán – az időjárás sem kegyetlen a gazdák iránt.

Most a turisztikai térségek beosztása miatt jutott az eszembe ez a nem túl kellemes hangulatú szólás. Itt élünk két unikális értéket rejtő borvidék, a tokaji és

az egri között karnyújtásnyi távolságra, és valahogy nem tudjuk kiaknázni igazán egyik közelség előnyeit sem. Rá kellene már jönnünk – és ezt a döntéshozóknál is nyomatékosítani –, hogy Miskolc és közvetlen környéke annyi igazán nagy kincset képviselő természeti és épített értékkel rendelkezik, amely hivatottá teszi arra, hogy egy teljesen önálló idegenforgalmi, turisztikai régióként kezeljék. Ha saját lábunkra állunk, önálló eredményeket produkálunk – higgyék el –, nem lesz savanyú a szőlő.

Szaniszló Bálint

(A borítóképen: Szaniszló Bálint, a jegyzet szerzője)

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!