Jegyzet

2020.08.15. 07:02

Stressz

Módosul a közösségi közlekedés rendje Miskolcon.

Méhes László

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

Az elképzelésekről a napokban lakossági fórumokon adnak tájékoztatást. A hasonló találkozók tapasztalata alapján nem túl nagy érdeklődés mellett. Mert… Például nyár van, amikor talán csak a közlekedési munkacsoport dolgozik, készülve a szeptember 1-jére időzített átalakításokra új menetrenddel. Közlekedést véleményezhetne a köz, ha akarna, és ha nem lenne benne a kétely: a „társadalmasítást” végső soron az átalakításról szóló munkaanyag közzétételével már megtették, abban pedig tényeket közöltek.

Persze, mosolyodhat el a fórum helyett a strandot választó célközönség, amikor eszébe jut a közhely a pudingról és annak próbájáról. Magam, sok tízezer utastársam jól felfogott érdekében kívánom, a változás szolgálja minél többünk megelégedését. Kérdés, az utazóközönség stressztűrő képességét éppen az iskolakezdéshez igazítva kell-e próbára tenni; én nem tudom...

Méhes László

(A borítóképen: a jegyzet szerzője, Méhes László)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!