Jegyzet

2020.10.21. 20:00

Űrturista

A koronavírus-járvány különböző hatásokat gyakorolt az egyes személyek életére és a társadalom egészére, mely természetesen visszahat az egyénre.

Pap Gyula

Forrás: ÉM-Archívum

Az egyes embert a betegségtől/haláltól való félelem, a szerettei elvesztése iránt aggodalom sokkolja, társadalmi szinten az ezekből a félelmekből származó gazdasági beszűkülés okoz egyre inkább krízist.

A gazdasági visszaesés által egyik leginkább érintett ágazat a turizmus, mely hatalmas veszteségeket könyvelhet el világszerte, főleg az üzleti és szabad­idős nemzetközi turizmus esett vissza. Ugyanakkor a helyesen előtérbe helyezett hazai vagy mikroturizmus akár még profitálhat is a kényszerűen megváltozó szokásokból. Szereplői többek között a mikro- és kisvállalkozások, amelyekre jellemző, hogy nemcsak megélhetés motiválja őket, hanem életformának, egyfajta presztízstevékenységnek is tekinthetők.

Az elcsépelt „fedezd fel hazádat” szlogen új értelmet nyer, a beszerzett élmények pedig rádöbbenthetnek: nemcsak az űrturizmusban van a jövő.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!