Jegyzet

2020.11.29. 14:02

Várakozás

Vasárnap kezdődik advent időszaka, amikor a keresztények Krisztus születésére, karácsonyra várnak.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Viszont a világ most legalább ilyen nagy várakozással van a koronavírus elleni vakcina iránt, amitől gyógyulást és fordulatot remél az emberiség. Némelyek már a végidőket és Jézus második eljövetelét emlegetik, annak ellenére, hogy a Biblia erről azt mondja, hogy az a nap úgy jön el, mint a tolvaj, kiszámíthatatlanul. Benne van ebben az összes szorongásunk és reménységünk, hiszen ahogy a halálra, úgy a holnapra sem lehet tökéletesen felkészülni. Legalább a szeretet és a család ünnepén vágyunk rá, hogy ismét lássuk egymást, de félünk is a túlzott közelségtől. Ebben a kettősségben éljük mindennapjainkat és közben talán elfelejtünk hálát adni a jelen örömeiért, szépségeiért és mindazért, ami már megadatott.

Az idei advent most más, mindenkit befelé fordulásra késztet. De a számadás, változtatás ideje is, amikor a Megváltó egy kicsit bennünk is meg tud születni, ha akarjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!