BOON lakóhelyem

2017.09.08. 14:11

Már látszik az új képzés haszna

Miskolc - Újabb 16 anyagmérnök-hallgató írta alá a duális képzésről szóló szerződést.

Miskolc - Újabb 16 anyagmérnök-hallgató írta alá a duális képzésről szóló szerződést.

Már a harmadik évfolyam hallgatói kezdhetik tanulmányaikat duális formában a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán. Az erről szóló szerződést tegnap írták alá ünnepélyes keretek között a diákok és az őket fogadó cégek képviselői.

Fontos a szakértői vizsgálatok eredménye..." Dr. Boschánszky Iván

Mende Tamás, a Műszaki Anyagtudományi Kar tanulmányi és beiskolázási dékánhelyettese elmondta: ezúttal 16 hallgató kezdi meg duális formában tanulmányait, mindannyian anyagmérnök alapszakon. Őket 12 cég foglalkoztatja majd, közöttük vannak sátoraljaújhelyi, miskolci, de győri vállalatok is. Jelenleg a karon 41 diák vesz részt duális képzésben 22 cégnél.

A dékánhelyettes hozzátette: mivel a hallgatók képzési idejük felét az egyetemen, másik felét a vállalatnál töltik, nehezebb számukra a vizsgaidőszak, hiszen tanulniuk és dolgozniuk is kell, de a cégek tanulmányi szabadsággal segítik sikeres felkészülésüket.

Szaktudás és szakzsargon

Mende Tamás hangsúlyozta: már látszik a duális képzés eredménye. A diákok olyan szaktudásra és szakzsargonra tettek szert egy-két év alatt, amelyet csak a gyakorlatban szerezhettek meg, a vállalatok számára pedig ily módon biztosított a szakember-utánpótlás.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!