BOON - PR cikk

2012.09.10. 13:19

Áttörés a gyógyászatban: Impulser terápia

A 19. században a mágnesterápia területén végzett kutatások során megállapították, hogy a pulzáló mágneses mező jó hatással van a szervezet sejtjeire. A 60-as években egy olyan módszert fejlesztettek ki, amely pulzáló mágneses mező segítségével pozitívan stimulálja a károsodott sejteket. A pulzáló mágnesterápiát csonttöréseknél hegszövet képződésének serkentésére alkalmazták.

A 19. században a mágnesterápia területén végzett kutatások során megállapították, hogy a pulzáló mágneses mező jó hatással van a szervezet sejtjeire. A 60-as években egy olyan módszert fejlesztettek ki, amely pulzáló mágneses mező segítségével pozitívan stimulálja a károsodott sejteket. A pulzáló mágnesterápiát csonttöréseknél hegszövet képződésének serkentésére alkalmazták.A pulzáló mágneses rezgések javítják a test sejtjeinek oxigénfelvételét, fokozzák az energia-anyagcserét, és ösztönzik a szervezet védekezőképességét. Az Impulser terápiánál a vezérlő egységen keresztül egy impulzus kerül az úgynevezett tekercsekbe, ami által egy mágneses mező épül fel. Az impulzust a vezérlő egység felváltva továbbítja, illetve szünetelteti.

Az Impulser terápia hatása: Az ember legkisebb „élő” építőköve a sejt. Minden ember körülbelül 100 billió sejtből áll. Minden sejtet el kell látni oxigénnel és tápanyaggal, mindegyiknek egyedi feladatai vannak, és hulladékanyagokat is kiválasztanak. A sejtmembrán külső és belső felszíne között elektromos feszültség uralkodik, az úgynevezett membránpotenciál. A sejtek folyamatosan kommunikálnak egymással. A helytelen táplálkozás, a környezeti ártalmak, a stressz és sok más dolog negatívan hathat a membránpotenciálra, amely normál esetben 70-90 millivoltos feszültséget jelent. Ezáltal a sejtek nem képesek a munkájukat megfelelően végezni, és az életenergiát biztosítani. Ha ehhez további terhelések jönnek, mint a dohányzás, az alkohol vagy hasonló, olyan panaszok alakulhatnak ki, mint például az állandó fáradtság, fejfájás, teljesítménycsökkenés és alvászavarok.

Vizsgálatokban megállapították, hogy a mágnes energiája az emberi szervezetben az anyagcserét arra ösztönzi, hogy fokozottan állítson elő aminosavakat. Ezek létfontosságúak, és szinte a szervezet minden folyamatában részt vesznek. Ezen kívül a kutatók felfedezték, hogy ha a szervezeten mágneses energiát áramoltatnak át, az serkenti a vérkeringést, és ezáltal enyhítheti a feszültségeket. Az Impulser terápiával mind célzott, mind átfogó hatást elérhetünk. Alkalmazzák csontritkulásnál, a sebgyógyulás zavarainál, a mozgásrendszer fájdalomcsillapítására, de az Impulser terápia erősíti az immunrendszert, fokozza a jó közérzetet, és javítja az általános állapotot is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!