PR cikk

2020.02.17. 14:05

Érj el pontosabb eredményeket a légpuska távcsövének beállításával!

Legyen szó akár amatőr vagy professzionális sportlövészetről, a maximális pontosság elengedhetetlen a megfelelő eredményekhez. A távcsövek hatékony segítséget nyújtanak a minél magasabb találati arány eléréséhez, ezért célszerű pontosan beállítani őket. Ismerd meg a légpuska távcső beállításának lépéseit, és tedd pontossá a célzást!

Válaszd ki a megfelelő napot

Ha szabadtéri lőtéren szoktad használni a légpuskát, célszerű egy szélcsendes napot választani, hiszen a nyugodt időjárási körülmények között nagyobb a precizitás. Amennyiben beltéren szoktál lőni, akkor szerencsésebb a helyzeted, hiszen ott bármikor elvégezheted a távcső kalibrálását.

Állítsd fel a célpontot

Helyezd a célpontot olyan távolságra, amely már elegendő kihívást nyújt számodra a lövészetek folyamán. Érdemes az átlagos távolságot használni, hogy minél egyszerűbben összhangba hozhasd a légpuskát és a távcsövet. A légpuska típusa és minősége nagymértékben befolyásolja a pontosságot, és azt is, hogy a távcsövet hosszú ideig ne kelljen újra kalibrálni a lövészeteket követően. Ha garantáltan megbízható típust szeretnél használni, mindenképpen nézz szét a Katonadolog Webáruházban kapható légpuskák között!

Szereld fel a távcsövet, és teszteld a légpuska szórását

Következő lépésként tetszés szerint adj le néhány próbalövést a célpontra, hogy felmérhesd a távcső és a légpuska közötti eltéréseket. Ajánlott azonban legalább 5-10 lövést leadni, hogy a mozgásod miatt félrement lövések ne zavarják meg a pontos beállítást. A lövések után jöhet a távcső kalibrálása, amikor a vízszintes és függőleges pontosságot szükséges beállítanod.

Kalibráld a távcsövet a pontosság érdekében

A távcsövek szakszerűen beállíthatók egy imbuszkulccsal vagy csavarhúzóval, de számos esetben akár egy pénzérme is elegendő lehet a gombok, csavarok elforgatásához. Az állításokat követően ismét adj le néhány lövést a céltáblára, és ellenőrizd a pontosság változását. Érdemes először a függőleges vagy a vízszintes pontosságot külön-külön beállítani, hogy könnyebb dolgod legyen.

Kifejezetten fontos megjegyezni, hogy ne minden egyes lövés után kalibráld a távcsövet, hiszen lehet, hogy sokszor a lövések közbeni mozdulataid miatt megy félre a lövedék. A távcső beállítása során dolgozz apró mozdulatokkal, hogy biztosítsd a megfelelő precizitást. Számos alkalommal már csak néhány milliméter választ el a maximális pontosság elérésétől, és ilyenkor már a legkisebb állításnak is hatalmas jelentősége szokott lenni.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérj segítséget a szakértőktől

A légpuska távcső beállítása természetesen nem mindig végezhető el egyszerűen és rövid idő alatt. Ha szakmai segítségre lenne szükséged, kérj tanácsadást a lőtéren lévő, tapasztaltabb sportlövőktől, akik garantáltan segítséget nyújtanak számodra a gyakorlati megvalósításban.

 

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!