PR cikk

2019.11.21. 10:37

A férfierő segítői – étrend-kiegészítők férfiaknak

Általában a férfiakról az a hír járja, hogy “rossz betegek”: nem jól viselik a betegségeket, rosszulléteket, az elhúzódó fájdalmat.

Egy nátha teljesen romokba dönti őket, nem tudnak kikelni az ágyból. A legjobb megoldás, ha egyáltalán nem betegszenek meg, de hogyan lehetne elérni, hogy az “erős férfi” tényleg mindig életerős és egészséges legyen? Cikkünkben a kifejezetten férfiaknak szánt és hatásos vitaminokról, étrend-kiegészítőkről adunk egy átfogó képet.

Milyen ásványi anyagokra, étrend-kiegészítő vitaminokra van szüksége egy férfinak?

Sokféle vélemény látott már napvilágot arról, hogy mire is van szüksége egy férfi szervezetének. Mivel szervezeti felépítésében, biológiai, hormonális folyamataiban nyilván teljesen különböznek a nőktől, nekik más anyagok fontosak az egészségük fenntartására, karbantartására.

A NaturalGo étrend-kiegészítők kínálatában többek között az alábbi termékek is megtalálhatóak:

  • Kalcium: a csontok és fogak megőrzésére, az idegi és izomzati összehúzódások segítésére, illetve a vesefunkciók támogatására jó ásványi anyag, amelyből egy férfi számára napi 1.200 mg mennyiség javasolt.
  • C- és D-vitaminok együttes szedése: a vitaminok közül ezeket lehet és kell nagy mennyiségben bevinni a férfiaknak is, antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásuk miatt. Mindkét vitamin rengeteg testi folyamat optimális működtetéséért felelős, a C-vitamint 1.000-1.500 mg, a D-vitamint 400-800 IU mennyiségben érdemes szedni.
  • Magnézium, avagy Magne B6: ellazítja az izmokat, megelőzi az izomgörcsök kialakulását. A stressz hatására a magnézium gyorsan kiürül a szervezetből, így szedése igény szerint vagy 1,7 – 2,6 mg-os mennyiségben javasolt naponta.
  • B9-vitamin – folsav: a férfiaknak is fontos a kellő folsav bevitel, mivel serkenti az agyi vérkeringést, és meggátolja a vérrögök kialakulását is.
  • Szelén: a rák megelőzésében az egyik leghatékonyabb ásványi anyag a szelén, amely a daganatos sejteket önpusztításra veszi rá. A szelént szedő férfiaknál kisebb valószínűséggel fordul elő a rettegett kór, amely a prosztatát, tüdőt vagy vastagbelet is érintheti. Javasolt mennyiség 200 mg/nap.
  • Tejsavó fehérje: a sportolók előszeretettel fogyasztják, hiszen ez egy teljes értékű fehérje, amely kiválóan hasznosul a szervezetben és hozzájárul az izomnövekedéshez. Étkezésenként minimum 30 gramm bevitele javasolt.
  • Multivitamin extrákkal: a férfiak számára az alap vitaminok mellett hasznos plusz összetevő a Ginkgo Biloba a vérkeringés, és a kisvirágú füzike, törpepálma kivonat a prosztata egészségéért.
  •  

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!