PR cikk

2019.11.21. 10:44

Figyeljünk az ablakpárkányra is!

A régi ablakok felújításánál és korszerűsítésénél a keretek vagy a redőny cseréje szinte kötelező.

A jó megjelenés érdekében azonban az ablak még egy részlete, az ablakpárkány és a könyöklő is cserére szorul. Ezekről sokan megfeledkeznek, pedig ezekkel érhető el az igazán szép megjelenés.

Ablakpárkány nélkül is van élet?

Főleg a régebbi panelek és gázbeton épületek felújítása során alkalmaznak olyan megoldásokat, ahol a könyöklőt és ablakpárkányt egyszerűen elhagyják. Mivel nem nagy a falvastagság, az ablakpárkány hiánya sokáig nem is igazán feltűnő, kivéve, ha szeretnénk végre igazán igényesen berendezni az életterünket.

Az ablakpárkánynak nem csak esztétikai szerepe van, a hőszigetelés szempontjából és a fal védelme érdekében is nagyon fontos, hogy védjük a szerkezet körüli, vízszintes részeket. Az ablakpárkány megfelelő szögbe állítva elvezeti a vizet és javítja az ablak épületgépészeti tulajdonságait is. A megfelelően választott párkány és könyöklő ráadásul vízzáró is.

Milyen a jó ablakpárkány?

Az ablakpárkány és a beltéri könyöklő is sok nedvességgel találkozik. A külső részek áznak az esőben, hóban. A csapadékból óhatatlanul jut bentre is, de a kondenzvíz és a külső-belső hőmérséklet közötti különbség is okozhat nagy terhelést.

A korábbi fa ablakpárkányok nagy hátránya az volt, hogy az anyag az évek során bomlott és vetemedett. A forróság és az UV sugárzás hamar tönkretette a festést, amelyen egyébként is könnyen végleg megtapadt a por.

A modern fém és műanyag ablakpárkányoknak már nincs ilyen hibája. Ha megfelelő párkányt választunk, az jól ellánáll a napsugarak erejének is, és sokáig könnyen tisztítható marad.

Műanyag vagy alumínium?

A Redőny Diszkontnál kapható modern ablakpárkányok műanyagból vagy alumíniumból készülnek. Az anyagában is színezett, kemény, légkamrás műanyag párkányok ideálisak otthoni használatra. Az alumínium darabok a konyhák, irodaházak, középületek esetében tesznek jó szolgálatot. Strapabírók, így nyugodtan rájuk tehetjük a kedvenc virágunkat, vagy rátámaszkodhatunk telefonálás közben.

A Redőny Diszkont online áruházából méretre vágva rendelhetjük meg a fém és műanyag ablakpárkányokat, így a szerelést gyorsan és kényelmesen, akár mi magunk is elvégezhetjük. Az ablakpárkányok akár színes vagy anyagmintás, nyers fára emlékeztető kivitelben is elérhetők, így bármilyen környezetbe jól illenek. Kültérre alkalmas párkányok fehér színben rendelhetőek, beltérre alkalmas műanyag párkányok közül pedig négy színből tudnak választani, így téve hangulatosabbá a környezetet.

Ablakcserénél ne feledkezzünk meg az ablakpárkány felújításáról sem! Az eredmény megéri a fáradságot!

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!