Szponzorált tartalom

2020.10.26. 11:22

OKJ képzés távoktatásban

Az OKJ méltán népszerű szakképzési rendszer, hiszen egy OKJ képzés sikeres elvégzésével államilag elismert végzettséget, szakmát szerez a résztvevő.

Forrás: perfekt.hu

Nem titok, hogy ha OKJ képzési rendszerben szeretne tanulni, az utolsó percekben van, hogy ezt megtegye, hisz már csak 2020. december 31-ig van lehetősége jelentkezni OKJ rendszerű képzésekre. Halogatásra már biztosan nem maradt ideje!

Miért jó az OKJ?

OKJ képzésre jellemzően a vonzó végzettség, s emellett a meglévő ismeretek bővítése, valamint az új tudásra (vagy állásra) szomjazás készteti a jelentkezőket. Találhatunk olyan képzéseket is, amelyek kiegészítik meglévő tudásunkat, és értékesebb, jobb versenyhelyzetben lévő munkavállalóvá válhatunk akár meglévő munkánkban, akár egy új állásra való jelentkezés folyamán. És ki ne akarna jobb pozícióból startolni vagy – nagyobb tudású – munkavállalóként biztosítani pozicíóját, esetleg előmeneteli lehetőségét a munkahelyén? Ha mégis inkább új szakmát tanulna, kiváló a munkaerőpiacon népszerű végzettséget adó képzések indulnak pénzügyi területen a Perfekt Zrt. szervezésében, mint például bérügyintéző, TB ügyintéző, könyvelő és pénzügyi-számviteli ügyintéző, akár távoktatás képzési formában.

Miért jó a távoktatás?

Ez eddig mind jól hangzik, de mit lehet tenni akkor, ha nincs elég idő bejárni az előadásokra, nincs plusz anyagi keret finanszírozni az utazást, ne adj’ Isten a szállást, az otthonon kívüli étkezést? Mi a megoldás arra, ha fél – akár szerettei miatt – az újabb emberekkel való kontaktustól a járvány időszakában, vagy egyszerűen nincs kedve még egy kitérőt beiktatni az életébe?

A távoktatásos képzés többek között ezekre a kérdésekre és helyzetekre nyújt megoldást. Nem kell mást tennie, mint megtervezni, hogy mikor van ideje tanulásra, s felhasználóbarát online rendszeren keresztül végezheti választott képzését.

Mi kell a távoktatáshoz?

Először is szükséges egy jó internetkapcsolat, valamint valamilyen böngészésre, videó megtekintésére és a tananyagok olvasására alkalmas eszköz, amivel kapcsolódhat az internetre. A technikai háttéren túl személyes kompetenciaként elkél némi kitartás, elkötelezettség, és egy csipetnyi szorgalom sem árt. Ami viszont biztosan nem szükséges, az a magas szintű informatikai tudás, hisz az online oktatáshoz átlátható és könnyen kezelhető felületet biztosít az oktatás szervezője. A Perfekt Zrt.-nél az e-learninget használják sikerrel, s ha mégis elakadna, náluk gyors segítségre számíthat.

Vannak hátrányok is?

Nyilvánvaló hátrány, ha befizeti az oktatás díját, de aztán nem használja ki a lehetőséget, mégsem végzi el a tanfolyamot, ezért nagyon fontos a valódi elhatározás. Emellett a hagyományosnál kevesebb lehetőség adódik a résztvevők, illetve a résztvevők és az oktató közötti személyes kapcsolatok kialakítására. Az online felületek gyakran alkalmasak chat csoportok kialakítására, ott a telefon is, s érdemes élni a képző által biztosított konzultáció lehetőségével is. A hátrány messze elmarad az előnyök mellett. Szóval mire vár még?

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!