PR cikk

2020.03.30. 08:41

Pirítós bármikor! Milyen kenyérpirítót érdemes választani?

A friss ropogós pirítós ínycsiklandó reggeli étel. Szívesen fogyasztjuk vajjal, lekvárral, felvágottal; némi kreativitással változatossá és izgalmassá varázsolhatjuk a reggeli étkezéseinket.

Nincs is másra szükségünk, csak egy megfelelő kenyérpirítóra. A továbbiakban annak jártunk utána, milyet érdemes választani, illetve milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a vásárlás előtt.

Az egyik budapesti áruház munkatársa szerint a kialakult járványhelyzetben érezhetően megnőtt a kereslet a kenyérpirítók iránt, sőt, sokan kenyérsütővel együtt vásárolják őket. Mindenesetre egy megfelelő kenyérpirító jó szolgálatot fog tenni a járvány lecsengése után is – véli az eladó.

Ezek a konyhai kisgépek kifejezetten egyszerű szerkezeti felépítéssel rendelkeznek, a működésük is pofonegyszerű; behelyezünk néhány szelet kenyeret vagy péksüteményt, a fűtőszálak hője pedig megpirítja őket. Ennek ellenére néhány szempontra érdemes nagyobb figyelmet is fordítani.

A szakáruház munkatársa szerint a kenyérpirítók esetében elsősorban a teljesítményre érdemes felhívni a vásárlók figyelmét. A kisebb készülékek rendszerint két szelet egyidejű pirítására alkalmasak, ezeknél hozzávetőlegesen 900 Watt teljesítmény elvárt. Azok a készülékek, amelyek négy szelet behelyezésére alkalmasak, legalább 1500 Watt teljesítménnyel rendelkezzenek – mondja az eladó.

Annak ellenére, hogy ezek a készülékek kifejezetten egyszerű működéssel rendelkeznek, relatív sok funkciót tartalmazhatnak. Ahogyan lenni szokott, a több funkció általában magasabb árkategóriát is jelent, így érdemes mérlegelni, mire van szükségünk valójában. Gyakran a legegyszerűbb készülékek is tökéletesen ellátják a feladatukat, azonban érdemes figyelmet fordítani arra, milyen szélesek a nyílásai. Ha szívesen pirítanánk akár péksüteményeket is, abban az esetben részesítsük előnyben a kivehető szűkítővel rendelkező kenyérpirítókat! Mindenképpen hasznos, ha a készülék rendelkezik kiemelő karral, így elkerülhetjük a figyelmetlenségből adódó kisebb égési sérüléseket. A morzsatálca a készülék tisztítását, illetve tisztántartását könnyíti meg. A kábeltartónak köszönhetően mindig épp annyi kábel fog szabadon lógni, amennyire szükség van, így elkerülhetjük, hogy egy óvatlan pillanatban lerántsuk a készüléket a konyhapultról. A magasabb felszereltségi szinttel rendelkező kenyérpirítók különböző üzemmódokkal rendelkeznek, legyen szó egyoldalas pirításról, melegen tartásról, kiolvasztás funkcióról… Könnyedén eldönthetjük, hogy ezekre szükségünk van-e.

Ajánlott előnyben részesíteni azokat a kenyérpirítókat, amelyek hőfokszabályzóval rendelkeznek. Ennek az apró kütyünek köszönhetően könnyedén szabályozhatjuk, milyen mértékben piruljon meg a behelyezett kenyérszelet vagy péksütemény.

 

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!