BOON - Sport - DVTK

2019.02.23. 19:56

Fernando: „A mérkőzésen semmit nem úgy csináltunk, ahogy előre elterveztük”

Budapest, Miskolc - „A foci olyan, mint az élet, amikor nem vagy eléggé alázatos, az megbosszulja magát” – nyilatkozta Fernando Miguel Fernandez Escribano, a DVTK vezetőedzője az Újpest FC elleni 5-0-ás idegenbeli vereséggel zárult találkozó után.

Budapest, Miskolc - „A foci olyan, mint az élet, amikor nem vagy eléggé alázatos, az megbosszulja magát” – nyilatkozta Fernando Miguel Fernandez Escribano, a DVTK vezetőedzője az Újpest FC elleni 5-0-ás idegenbeli vereséggel zárult találkozó után.

Nebojsa Vignjevic: – Egy tökéletes meccs volt, amiről a játékosok már mindent elmondtak a pályán. Én ehhez csak annyit teszek hozzá, hogy a DVTK a Vidi és a Honvéd ellen uralta a mérkőzést, nem akartuk, hogy ezt itt is megtegyék, ezért agresszívan letámadtunk. Jó időben, rögtön az elején megszereztük a vezetést. Egyedül talán az nem tetszett, hogy 1-0-nál birtokoltuk ugyan a labdát, de nem játszottunk elég támadóan. A második félidőben ez megváltozott, és a második góllal megjött az önbizalmunk is. Örülök a győzelemnek, és gratulálok a játékosoknak!

Fernando Miguel Fernandez Escribano: – Mindenekelőtt gratulálok az Újpestnek, mert véleményen szerint nagyon jól játszottak. A mérkőzésen semmit nem úgy csináltunk, ahogy előre elterveztük. Ismertük az Újpest erősségeit, mégsem tudtuk semmit tenni ellene. A foci olyan, mint az élet, amikor nem vagy eléggé alázatos, az megbosszulja magát. Szomorú vagyok, hogy nem tudtuk egymás után három-négy alkalommal egymáshoz passzolni, pedig a passzjáték az erősségünk, de ez az ellenfél érdeme is. Tisztában voltunk azzal, hogyan támadnak le, de hiányzott a játékosokból az önbizalom. Nem tudtuk megvalósítani azokat a játékelemeket, amire készültünk, elsősorban a védelemben volt gondunk volt, sok labdát veszítettünk. A szurkolóinkra viszont ezúttal sem lehetett panasz, köszönöm szépen, hogy ilyen sokan elkísérték a csapatot! Büszkék lehetünk Orosz Donátra is, aki ugyan még csak 16 éves, de már hónapok óta velünk készül. Az élvonalban ma mutatkozott be, de a Magyar Kupában már kapott korábban szerepet. Tehetséges játékos, akinek természetesen sokat kell még fejlődnie, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy minőségi perceket kapjon az NB I.-ben. Nem csak neki, hanem a csapatnak és a klubnak is fontos, hogy ilyen fiatalokhoz tudok nyúlni, akik a saját akadémiánkról kerülnek ki. Sokat kell még dolgozunk, hogy újabb győzelmeket arassunk, mert szoros a mezőny, és nagy harc lesz a bennmaradásért. Az elmúlt nyolc mérkőzésen sok pontot szereztünk, ma viszont nem sikerült. Véget ért a nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi szériánk, és mondhatjuk, hogy visszatértünk a földre. Mostantól azon dolgozunk, hogy újabb pozitív sorozatot építsünk. Még 11 mérkőzés maradt a bajnokságból, ez idő alatt kell elérni a céljainkat.



[related-post post_id="4152322"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!