DVTK Jegesmedvék vs. MAC Budapest - "Totógyilkos" meccs volt

Miskolc - A felsőházi középszakasz első helyéről döntött a vasárnap esti, Miskolcon játszott hokimeccs.

Miskolc - A felsőházi középszakasz első helyéről döntött a vasárnap esti, Miskolcon játszott hokimeccs.

Az Erste Liga két legjobb csapata, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest összecsapásának volt tétje: az alakulatok annak tudatában léptek a jégcsarnok jegére, hogy a nyertes először választhat negyeddöntős ellenfelet, miközben végig élvezni fogja a pályaelőny adta pluszt.

Magosi egyenlített

Hosszú percekig játékmegszakítás nélkül zajlott a rangadó, amely heves és tüzes volt. A 8. percben Pavuk majdnem gólt szerzett, két embert befűzött, de az i-re, közelről nem tudta feltenni a pontot. A 9. percben Dudas a botjával majdnem elvágta Tóth A. nyakát, ezért megkapta a meccs első büntetését, amelyből nem lett semmi. A 14. percben először Sakarist, majd gyorsan utána Brown-t küldték ki, a politikából vett hasonlat szerint kompenzációként. A 15. percben Pozsgai távolról úgy talált a jobb alsó sarokba, hogy a jégen három hazai mellett négy vendég tartózkodott (0-1). Az első harmad végén kettős emberelőnybe kerültek a Macik, de azért izgult mindenki, hogy a szünet ,,eltöri” a fórokat. Arról, hogy ez ne így legyen, Magosi gondoskodott, a válogatott csatár 10 másodperccel a dudaszó előtt a háló jobb oldalába vágta a korongot (1-1), így a hazaiak tértek pillanatnyi elsőként az öltözőbe.

A 24. percben kihasználta emberelőnyét a piros-fehér alakulat. Joe középről egészséges tenyerest eresztett meg, a játékszer pedig Bálizs mellett a hálóban kötött ki (2-1). A túloldalon Adorján biztos pont volt, mindent fogott, társai ütögették is, a köszönet jeléül. A vonalbírók gyakran szedegették a ,,göngyöleget”, a sisakokat, a botokat, amelyek a harc jegyében vesztek el. A diósgyőriek fölénybe kerültek, ráerőltették akaratukat a MAC-ra, tették ezt annak tudatában, hogy számukra a rendes játékidőben elért iksz is jó volt. A 32. percben Dudas próbálkozását Adorján meghiúsította, nem sokkal később azonban újra nyílttá vált a mérkőzés, ugyanis egalizált a fővárosi gárda. Macaulay közelről már akkor piszkált a kapuba, amikor letelt Tóth G. kényszerpihenője (2-2). A 36. percben egy védelmi megingást kihasznált a fővárosi együttes: Orban egy ártatlannak tűnő támadás végén az előperdülő korongot – ha már egyedül maradt – a ketrec bal oldalába vágta (2-3). A 39. percben jött a hideg zuhany: Orban úgy talált a vasak közé, amikor elmozdult a kapu. Hosszas tanácskozás kezdődött, videózni is elmentek a bírák, majd a visszatérő Halassy középre mutatott ­(2-4).

Nem ment a játék

A 44. percben bekövetkezett az, amit csak a budapestiek reméltek. Dansereau sakk-matt helyzetből, balról lőtt, a játékszer pedig Adorjánt érintve kötött ki a kapuban (2-5). Az idő vészesen fogyott, ráadásul a 48. percben Pavukot kiültették, ráadásul mondott néhány cifrát, így ,,jutalmát” 10 perccel megfejelték. A hajrában semmi nem sült a hazaiaknak, így érlelődött a meglepetést, amely be is következett. Sikerükkel a budapestiek elvitték a választást és a pályaelőnyt az ezúttal meglehetősen szürke piros-fehérek ellen. Azt is írhatjuk, hogy ez a vasárnap nem Magosiék napja volt, de ettől még nem történt baj, csak egy mérkőzést buktak el, hol van még a sorozat vége…



Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)

Miskolc, 1900 néző. V.: Halassy, Soós D. (Muzsik, Váczi).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen, Berta, Miskolczi, Magosi 1 (1) – Láda B., Rantenen, Pavuk, Sakaris, Vas – Joe 1, Vojtkó, Hajós, Kulmala (2), Tóth A. – Bernáth, Tóth G., Albert T., Köllő – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

MAC Budapest: Bálizs – Pozsgai 1, Macaulay 1, Klempa (1), Mansson, Dansereau 1 (1) – Dudas, Cunningham (1), Bodó (2), Brown (3), Orban 2 – Garát, Kovács B., Terbócs, Nagy K., Somogyi (1) – Tóth R., Vokla, Tóth G., Majoross B., Keresztury – Arany (kapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 8 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Pavuk), ill. 10 perc.

Mikael Tisell: – Nem sikerült ez a mérkőzés, a lényeget kár szépíteni. Különösen a második harmad végét rontottuk el és annak ellenére, hogy nem adtuk fel a csatát, elmaradt a várva várt fordításunk.

Majoross Gergely: – Elképzelésünkből szinte mindent sikerült megvalósítanunk ezen az összecsapáson. Kevés lehetőséget adtunk a miskolciaknak, ráadásul jól működött a játékunk emberelőnyös- és hátrányos helyzetben is. Mindehhez hozzá kell számítanunk a kitűnő kapusteljesítményt, amely mindig nagyon fontos a jégkorongban.



Erste Liga, középszakasz:

felsőház:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)
  • Dunaújvárosi Acélbikák-Újpesti TE 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)
  • A felsőház végeredménye:

    1. MAC Budapest 6 5 – – 1 30-18 17 pont

    2. DVTK Jegesmedvék 6 4 – – 2 28-15 16

    3. Dunaújvárosi Acélbikák 6 3 – – 3 25-22 10

    4. Újpesti TE 6 – – – 6 12-40 0

    A DVTK 4, a MAC 2, míg a Dunaújváros 1 bónuszponttal kezdte meg a középszakaszt.

    alsóház:

  • EV Vienna Capitals (osztrák)-Fehérvári Titánok 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)
  • SC Csíkszereda (román)-ASC Corona Brasov (román) 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)
  • Az alsóház végeredménye:

    1. ASC Corona Brasov 8 7 1 – – 37-11 24 pont

    2. SC Csíkszereda 8 4 – – 4 30-28 16

    3. Ferencvárosi TC 8 3 – 1 4 24-31 12

    4. Fehérvári Titánok 8 3 – – 5 27-31 9

    5. EV Vienna Capitals 8 2 – – 6 17-34 6

    Az utolsó Vienna számára véget ért a szezon, az első négy a negyeddöntőben szerepel majd.

    A Csíkszereda 4, a Ferencváros 2, a Brasov 1 bónuszponttal kezdte meg a középszakaszt.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!