boon-sportoldal

2011.09.01. 16:05

Bocsi Anna: "A foci közel áll hozzám"

Mezőkövesd - ÉM-interjú: Bocsi Annával, a Mezőkövesd-Zsóry napokban kinevezett sportigazgatójával.

Mezőkövesd - ÉM-interjú: Bocsi Annával, a Mezőkövesd-Zsóry napokban kinevezett sportigazgatójával.A hölgyek sportvezetőként ritkán rúgnak labdába: hazánkban és megyénkben is ritkaságszámba megy, ha a gyengébbik nem képviselői közül valakit komoly tisztséggel bíznak meg. Mezőkövesden megtört a „jég”: az NB II-es csapatot fenntartó klub sportigazgatója Bocsi Anna lett.

ÉM: A foci kedvéért kilépett a munkahelyéről és fejest ugrott a mély vízbe?

Bocsi Anna: A mély víz minden bizonnyal igaz, a főállásomnak azonban nem intettem búcsút. A mezőkövesdi polgármesteri hivatal önkormányzati, szolgáltatói és okmányirodájának vezetője vagyok. Az MSE-nél nem kapok munkabért, csak szerénynek mondható költségtérítést.

ÉM: Hogyan találtak önre?

Bocsi Anna: Eddig is dolgoztam az egyesületnél. Ha úgy tetszik társadalmi megbízatással, önszorgalomból. A szervezésből, a licensszel kapcsolatos ügyintézésből és a pénzügyek kezeléséből vettem ki a részem. Aztán az elődöm, Vojtekovszki Csaba az Egri FC NB II-es labdarúgó csapatának másodedzője lett, így távozott tőlünk, az elnökség pedig gondolt egy merészet és felkért a sportigazgatói tisztségre. Igent mondtam és jól tettem: nekem tetszik ez a munka. Új tisztségemben a napokban mutatkoztam be, én fogadtam és kalauzoltam dr. Bozóky Imrét, az MLSZ volt elnökét, a Szeged 2011 első emberét.

ÉM: Büszkélkedhet sportmúlttal?

Bocsi Anna: Egykor kézilabdáztam, napjainkban pedig rendszeresen járok fitness edzésekre. A foci egyébként mindig közel állt hozzám, nélkülem hazai környezetben ritkán rendeztek bajnoki mérkőzést.

ÉM: Idegenbe is a csapattal tart?

Bocsi Anna: Az együttes buszára nem ülök fel, de „különúton” többször is elkísértem már a fiúkat, akik sikeréért most már hivatalból szorítok.

ÉM: Szabadidejéből naponta hány órát szán a labdarúgásra?

Bocsi Anna: A főállásom teljes embert kíván, arról szó sem lehet, hogy irodavezetőként most majd lazítok. Ezért csak a délutánjaimat és az estéimet áldozhatom és áldozom a legnépszerűbb sportágra, a mezőkövesdi focira. És ha már az órákat kérdezte: négyet-ötöt biztosan a pályán töltök, mert ott mindig van mit tenni, intézni!

ÉM: Hány női foglalkozik az NB I-es és az NB II-es labdarúgócsapatok ügyes-bajos dolgaival?

Bocsi Anna: Az élvonalbeli klubok és társaságok közül csak Pakson áll hölgy ezen a poszton, az NB II-ben viszont egyke vagyok. Remélem, sikerül majd bebizonyítanom az alkalmasságomat!

ÉM: Elárulja, hogy milyen konkrét feladatokkal bízták meg?

Bocsi Anna: A koordinálási, a pénzügyi és a szervezési ügyek tartoznak hozzám. Foglalkozom a játékosokkal is, akiknek esetleges gondjait, problémáit igyekszem megoldani. Itt mondom el, hogy az utánpótlásért Szabó László felel, az igazolási- és átigazolási terület gazdája Hagyacki József ügyvezető elnök, aki a klubnál a főnököm. Azt pedig talán mindenki tudja, hogy nálunk a szakmai munka letéteményese Huszák Géza, míg társadalmi elnökként Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szolgálja az MSE-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!