BOON Sziréna

2016.03.04. 07:46

Börtön a „börtönerőszakért”

Miskolc, Szirmabesenyő - Szexuális erőszak és aljas indokból elkövetett testi sértés volt a vád.

Miskolc, Szirmabesenyő - Szexuális erőszak és aljas indokból elkövetett testi sértés volt a vád.

Az elsőrendű vádlottra nyolc, a másodrendűre három, a harmadrendűre hat, a negyedrendűre pedig egy év fiatalkorúak börtönében, illetve fegyházában letöltendő szabadságvesztést szabott ki első fokon a Miskolci Törvényszék dr. Feledi Tamás vezette büntetőtanácsa.

Fiatalok a fiatalokat

A súlyos büntetést szexuális erőszak és aljas indokból elkövetett testi sértés miatt szabta ki a bíróság a vádlottakra, kettejük esetében – korábbi bűncselekmények elkövetése miatt – már halmazati büntetésként.

Az elkövetés idején mindössze tizenhat, tizenhét éves (egyikőjük mindössze tizenöt éves volt) fiatalok mindegyike a szirmabesenyői fiatalkorúak börtönében töltötte büntetését, vagy előzetes letartóztatásban volt. A „négyes” három másik cellatársukon élte ki testi erejét és nemi vágyait, aljas módon megalázva őket. Nem tartotta vissza őket az a tény sem, hogy más bűncselekmények – például fegyveres rablás – miatt voltak a fiatalkorúak börtönének lakói.

A feljelentést a börtön vezetősége tette, miután tudomásukra jutottak a súlyos bűncselekmények.

Egymásra hárították

Dr. Csizmár János ügyész vádbeszédéből megtudtuk, hogy a nyomozás idején – többnyire saját magukat mentő és a tetteket a társakra hárító – vallomások hangzottak el a fiatalok részéről, ám a bírósági eljárásban már megtagadták a vallomástételt.

A kiszabott büntetés ellen az első- és a harmadrendű vádlott enyhítésért nyújtott be fellebbezést, míg a negyedrendű vádlott három nap gondolkodási időt kért. A harmadrendű vádlott elfogadta az ítéletet, így az az ő esetében jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!