BOON Sziréna

2019.05.03. 13:39

Hatvanévesek lettek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Felvonulással, családi nappal, versennyel és állománygyűléssel ünnepeltek az évfordulón.

Tiszaújváros - Felvonulással, családi nappal, versennyel és állománygyűléssel ünnepeltek az évfordulón.

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja és a Tiszaújvárosi Tűzoltóság megalakulásának 60. évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az ünnepségen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte az állománygyűlés vendégeit. Beszédében a hagyományok őrzésének és életben tartásának fontosságát hangsúlyozta. Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke köszönetet mondott a tűzoltóknak, akik nap mint nap önzetlenül segítenek, ha szükség van rájuk, és amennyiben a helyzet megköveteli, az esküjükben foglaltak szerint cselekszenek.

Változások, fejlesztések

Németh Viktor tűzoltó őrnagy, a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a tiszaújvárosi tűzoltóság történetét ismertette meg a jelenlévőkkel, szemléltetve a hatvan év alatt végbement szervezeti és technikai változásokat. Bráz György, Tiszaújváros polgármestere a tiszaújvárosi tűzoltóság kezdeteit idézte fel, és elismerően szólt mindazokról, akik ezt a hivatást választották. Gratulált az eddigi eredményekhez, az idők során végbement szervezeti változásokhoz és fejlesztésekhez, hiszen ezek a tűzoltók elhivatottságukkal és szakértelmükkel együttesen szavatolják a lakosság biztonságát. Az állománygyűlésen többen is elismerésben részesültek.

A városi dísztónál egész napos családi programok színesítették az évfordulóval egybekötött Szent Flórián-napi megemlékezést, míg a megye legerősebb tűzoltói egymással mérték össze erejüket. A háromfős csapatoknak egy nyolc elemből álló pályát kellett teljesíteniük, ahol tömlőcipelés és felhúzás, egy gumiabroncs kalapáccsal történő odébb mozgatása, szlalomozás, vízzel történő célba lövés, sérültmentés, tömlőszerelés és kalapálás várta a versenyzőket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!