Borsodnádasd

2019.05.07. 09:08

Új kerékpárút készült Borsodnádasdon

Borsodnádasdon a helyi lakosság mellett a turizmus fejlesztésében is gondolkodnak.

Marosréti Ervin

Az új kerékpárút sokat jelent a nádasdiak számára

A kerékpárral közlekedőkre is gondoltak Borsodnádasdon: pályázati forrásból, 81 millió forint felhasználásával egy új szakaszt építettek, emellett pedig a sokak által használt, régi bringás aszfaltcsíkot is felújították a város közigazgatási területén belül.

Az aszfaltos kivitelezés sokkal kulturáltabb körülményeket teremt.

– Az Engels-telep és a belváros között valósult meg az új kerékpárút, amely a Mocsolyáson lakóknak a mindennapjait könnyíti meg – fogalmazott Kormos Krisztián polgármester. – Ők eddig is ezen a nyomvonalon jártak, de amikor esett az eső, akkor sáros lett a cipőjük, a kerékpár is. Az aszfaltos kivitelezés sokkal kulturáltabb körülményeket teremt, e mellé pedig az érintett szakaszon új közvilágítás is párosul.

Fontos a turizmus

Az aszfaltozási munkák nem fejeződtek be a kerékpárút megépítésével, hanem egészen az Engels utca végéig tartottak. A fejlesztésnek köszönhetően az itt élők autóval is teljes szélességben új aszfaltcsíkon közlekedhetnek a jövőben.

– Ez az építkezés a környéken élők mindennapjait segíti, de igyekszünk idegenforgalmi szempontból is megközelíteni a kérdést – árulta el Kormos Krisztián. – A városban és a környéken van annyi látnivaló, hogy érdemes legyen hozzánk ellátogatni akár kerékpárral is. Egyedül a szálláshelyek számában kell előrelépnünk, hogy megfelelő színvonalon fogadjuk a hozzánk látogatókat, de ezen a területen is a fejlesztés lehetőségén gondolkodunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!