Űrcukiság

2020.06.02. 14:10

Kiderült, hogy potyautas volt a SpaceX űrhajón

Nem csak a két asztronauta tartózkodott a Nemzetközi Űrállomásra tartó Crew Dragon fedélzetén.

In this still image taken from NASA TV, NASA astronauts Bob Behnken (front) and Doug Hurley reach orbit on May 30, 2020, after launching from Kennedy Space Center in Florida. - The mission, dubbed "Demo-2," is the final test flight before NASA certifies the SpaceX spacecraft for regular crewed missions. (Photo by - / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / NASA TV" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / NASA TV

Fotó: AFP

Szinte folyamatosan közvetítettük a felszállástól a SpaceX által kiadott online játékon át egészen a sikeres dokkolásig a NASA két asztronautájának útját.

Arra az Origo figyelt fel, hogy a Crew Dragonon Robert Behnken és Douglas Hurley űrhajósok mellett volt ott egy harmadik „társ” is, aki aztán hamar valóságos sztárrá vált, hála a Twitternek.

Two humans (and one dinosaur) went to space today " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#SpaceX pic.twitter.com/U4CbHJShkw

A rejtélyes társ valójában egy plüssdinoszaurusz, ami egyfajta kabalaként tett szolgálatot a fedélzeten. A felszállást megörökítő felvételen jól látszik, ahogy a súlytalanság állapotában lévő dinó komótosan a kamera felé lebeg.

Nem meglepő, hogy a kedves plüssállat hamar népszerű lett, a webáruházakból pillanatok alatt elkapkodták a készleten lévő példányokat.

Ez is Amerika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!