jótékonyság

2020.09.14. 11:48

A járvány hősei most árva állatoknak is segítenek (videó)

Népszerű színészek helyett egészségügyi dolgozókkal hívják fel a figyelmet az örökbefogadásra.

Forrás: Youtube / Vigyél Haza Alapítvány

Az arcukat nem ismerik, mégis ők vannak a koronavírus-járvány miatt főszerepben. Ők azok az emberek, akik hétköznapi hősökké léptek elő, mert nap mint nap felveszik a harcot a vírussal szemben, és gyógyítják a betegeket, vagy éppen azon dolgoznak, hogy megfékezzék a kórokozó terjedését.

A Vigyél Haza Alapítvány minden évben ismert színészekkel hirdeti falinaptáron az örökbefogadást, gazdi­kereső kutyusokkal pózolnak a sztárok. A naptárból befolyt összeggel pe­dig a menhelyes ebek jobb életéért dolgoznak. A 2021-es naptárba egészségügyi dolgozók kaptak helyet.

Idén nem olyan embereket kértünk fel a fotózásra, akiknek ismerik az arcát, hanem olyanokat, akikét jó lenne, ha megismernék – kezdte a Borsnak Óvári András, az alapítvány elnöke, aki elsőként Szlávik Jánost, a dél-pesti centrumkórház infektológus osztályvezető főorvosát kereste meg, aki azonnal igent mondott.

Olyan emberek képét szerettem volna feltenni a naptárra, akik közvetlenül dolgoznak koronavírusos betegekkel: ápolók, gondozók, ön­kéntes mentősök, orvosok, orvostanhallgatók. Azt éreztem, nagyon jólesett nekik, mert velük nemigen foglalkoztak. Már az első képek elkészülte után volt, aki elsírta magát. Többeknek van kutyája, és volt, aki je­lezte, hogy szeretne eljönni meglátogatni és sétáltatni azt az ebet, akivel fotózkodott – árulta el András.

A modellek a maszkot csak a kép elkészítésének idejé­re vették le, hogy vigyázzanak másokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!