nem siettek

2019.12.02. 19:44

Betörtek a berlini Stasi Museumba

Ismeretlenek betörtek a berlini Stasi Museumba a hétvégén, több vitrint összetörve medálokat és ékszereket vittek el – közölte a rendőrség.

A visitor walks over an interactive map of Berlin where are marked the course of the Berlin Wall and sites relating to the "Stasi", the former East German Ministry of State Security (MfS), during a preview on March 25, 2019 of a new exhibition at the Gedenkstaette Berlin-Hohenschoenhausen memorial site in Berlin. - The show titled "Stasi in Berlin - Surveillance and Repression in the East and West" will officially open on March 28, 2019. (Photo by Britta Pedersen / dpa / AFP) / Germany OUT

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Britta Pedersen

Az első nyomok szerint a tettesek az ablakon keresztül hatoltak be az első emeletre, majd észrevétlenül távoztak. Egy alkalmazott bukkant a földön az összetört üvegre vasárnap reggel és értesítette a rendőrséget.

A múzeum az egykori Német Demokratikus Köztársaság (NDK) politikai rendszerét mutatja be. A kutatóközpontként is működő múzeum a Stasi, vagyis az egykori Állambiztonsági Minisztérium volt főhadiszállásán helyezkedik el.

Az intézmény nem közölt információkat az esetről, honlapjukon azonban közzétették, hogy hétfőn zárva marad a múzeum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!