2016.05.01. 08:21
14 nagyszerű trükk, amivel sokkal könnyebbé válik a konyhai munka
Az igazán tapasztalt házitündéreknek egyetlen feladat elvégzése sem okoz kihívást, hiszen ismerik már a konyhai munka csínját-bínját, és pontosan tudják, hogy mik azok az apróságok, amivel megkönnyíthetik a dolgukat. Most 14 ilyen nagyszerű tippet osztunk meg.
Az igazán tapasztalt házitündéreknek egyetlen feladat elvégzése sem okoz kihívást, hiszen ismerik már a konyhai munka csínját-bínját, és pontosan tudják, hogy mik azok az apróságok, amivel megkönnyíthetik a dolgukat. Most 14 ilyen nagyszerű tippet osztunk meg.
1. Megmenthetjük az elsózott levest
...ha egy megpucolt krumplit beledobunk a fazékba, és hagyjuk tovább főni kicsit. A krumpli felszívja a sót.
2. A lehető legegyszerűbben tisztíthatjuk meg a turmixgépet
...ha vizet öntünk bele, egy kis mosogatószert adunk hozzá, majd turmixolunk egyet.
3. Mindig lesz friss fűszer kéznél
...ha a fűszernövényeket felaprítjuk, majd némi olajjal elkeverve kiporciózzuk egy jégkockakészítőbe és lefagyasztjuk. A mélyhűtőben így megőrzik frissességüket és aromájukat.
4. Nem fut ki a forrásban lévő víz
... ha egy fakanalat teszünk a fazék tetejére.
5. A gránátalmát könnyebb úgy megpucolni,
... hogy a tetején lévő kis koronát levágjuk, két oldalt bevágjuk a héját, majd egész egyszerűen kifordítjuk a gyümölcsöt.
6. Hogy újra friss és jó illatú legyen a tegnapi pizza...
...palacsintasütőben melegítsük meg, és ne a mikróban.
7. Forró pitét a legegyszerűbben felszeletelni úgy lehet
...ha forró víz alá tartjuk a kést.
8. Gyorsabban megérik az ananász
...ha levágjuk a szárát, és fejjel lefelé fordítjuk.
9. Tovább marad friss a sajt
...ha sütőpapírba csomagoljuk, és nem fóliába.
10. Tovább maradnak frissek a citrusgyümölcsök
...ha szobahőmérsékleten tároljuk őket, és nem a hűtőben.
11. Egyszerűbb elmosogatni a lábast
...ha 2-3 evőkanál szódabikarbónát szórunk az aljára, felöntjük vízzel, majd felfőzzük a vizet.
12. A megmaradt bort nem kell kiönteni
...mert jégkockatartóba porciózhatjuk, lefagyaszthatjuk, és később jó lesz főzéshez.
13. Sokkal egyszerűbb megpucolni a kivit
...ha levágjuk a két végét, a héja a alá besüllyesztünk egy kanalat, és kifordítjuk a gyümölcshúst.
14. Akkor lesz igazán finom a steak
...ha csak a legvégén sózzuk meg. Sütés közben nem szabad megsózni.
Forrás: Brightside.me