Életstílus

2016.05.01. 08:21

14 nagyszerű trükk, amivel sokkal könnyebbé válik a konyhai munka

Az igazán tapasztalt házitündéreknek egyetlen feladat elvégzése sem okoz kihívást, hiszen ismerik már a konyhai munka csínját-bínját, és pontosan tudják, hogy mik azok az apróságok, amivel megkönnyíthetik a dolgukat. Most 14 ilyen nagyszerű tippet osztunk meg.

Az igazán tapasztalt házitündéreknek egyetlen feladat elvégzése sem okoz kihívást, hiszen ismerik már a konyhai munka csínját-bínját, és pontosan tudják, hogy mik azok az apróságok, amivel megkönnyíthetik a dolgukat. Most 14 ilyen nagyszerű tippet osztunk meg.

1. Megmenthetjük az elsózott levest

...ha egy megpucolt krumplit beledobunk a fazékba, és hagyjuk tovább főni kicsit. A krumpli felszívja a sót.

2. A lehető legegyszerűbben tisztíthatjuk meg a turmixgépet

...ha vizet öntünk bele, egy kis mosogatószert adunk hozzá, majd turmixolunk egyet.

3. Mindig lesz friss fűszer kéznél

...ha a fűszernövényeket felaprítjuk, majd némi olajjal elkeverve kiporciózzuk egy jégkockakészítőbe és lefagyasztjuk. A mélyhűtőben így megőrzik frissességüket és aromájukat.

4. Nem fut ki a forrásban lévő víz

... ha egy fakanalat teszünk a fazék tetejére.

5. A gránátalmát könnyebb úgy megpucolni, 

... hogy a tetején lévő kis koronát levágjuk, két oldalt bevágjuk a héját, majd egész egyszerűen kifordítjuk a gyümölcsöt.

6. Hogy újra friss és jó illatú legyen a tegnapi pizza...

...palacsintasütőben melegítsük meg, és ne a mikróban.

7. Forró pitét a legegyszerűbben felszeletelni úgy lehet

...ha forró víz alá tartjuk a kést.

8. Gyorsabban megérik az ananász

...ha levágjuk a szárát, és fejjel lefelé fordítjuk.

9. Tovább marad friss a sajt

...ha sütőpapírba csomagoljuk, és nem fóliába.

10. Tovább maradnak frissek a citrusgyümölcsök

...ha szobahőmérsékleten tároljuk őket, és nem a hűtőben.

11. Egyszerűbb elmosogatni a lábast

...ha 2-3 evőkanál szódabikarbónát szórunk az aljára, felöntjük vízzel, majd felfőzzük a vizet.

12. A megmaradt bort nem kell kiönteni

...mert jégkockatartóba porciózhatjuk, lefagyaszthatjuk, és később jó lesz főzéshez.

13. Sokkal egyszerűbb megpucolni a kivit

...ha levágjuk a két végét, a héja a alá besüllyesztünk egy kanalat, és kifordítjuk a gyümölcshúst.

14. Akkor lesz igazán finom a steak

...ha csak a legvégén sózzuk meg. Sütés közben nem szabad megsózni.

Forrás: Brightside.me

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!