Encs hírei

2017.07.15. 13:40

Idő előtt távoznia kellett a polgármesternek Pusztaradványban

Pusztaradvány - Három polgármesterjelölt indul Pusztaradványban az időközi választáson.

Pusztaradvány - Három polgármesterjelölt indul Pusztaradványban az időközi választáson.

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap az Encsi járáshoz tartozó, két és félszázas népességű Pusztaradvány községben. A tisztségért hárman szállnak harcba.

Csoma Andrásné, a település jegyzője elmondta, a polgármesteri posztot Balog István a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Rozsnyainé Karaffa Ágnes és Horváth Gyula függetlenként szeretné elnyerni. Vasárnap mintegy százötven pusztaradványi választópolgár járulhat az urnák elé.

Méltatlanság miatt

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert méltatlanság miatt a polgármester megbízatása március 22-én megszűnt. A 2014-es önkormányzati választáson a posztot függetlenként elnyerő Tomkó Sándort a Miskolci Törvényszék nyilvánította méltatlannak a poszt betöltésére szándékos bűncselekmény elkövetése miatt.

A törvényszék döntése

A helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 38. § (1) bekezdésében sorolják fel azokat az okokat, amelyek miatt méltatlanná válik valaki a polgármesteri tisztség betöltésére. Ezek között szerepel a szándékos bűncselekmény elkövetése miatti jogerős büntetés.

A pusztaradványi polgármesterrel kapcsolatos méltatlanság megállapítását 2016. december 19-én kérték a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól. Nemperes eljárásban 2017. január 12-én született végzés, amelyet – az érintett fellebbezése után – a Miskolci Törvényszék helybenhagyta.

- ÉM-SZB -


[related-post post_id="3548658"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!