Teljes renoválás

2020.10.22. 15:30

Félmilliárdos felújítás az encsi iskolában

Öntött gumiburkolatú sportpályát is kapott a Zrínyi-iskola mindkét épülete.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

A nyáron teljesen felújították az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát. Szabó Árpádtól, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatójától megtudtuk, a felújítás uniós forrásból történt, közel 530 millió forintból. A beruházás során az intézmény Táncsics Mihály úti főépülete és a Bem József utcai telephelye is teljesen megújult. A korszerűsítésnek köszönhetően a 600 férőhelyesre bővült intézményben megújultak a szaktantermek és a tanári szoba.

Korszerűsítés

Emellett fejlesztőtermeket, tehetséggondozó tereket alakítottak ki. A tetőt szintén felújították, több helyiségben a padlót és a radiátorokat, valamint az elavult vizesblokkokat is teljesen kicserélték. Új lámpatesteket, világítóberendezéseket szereltek fel, és az épület villamosvezeték-hálózatát is korszerűsítették.

– Modern környezetet alakítottunk ki. Bővült az intézmény infokommunikációs eszközparkja, laptopokat, projektorokat, interaktív táblákat szereztünk be. Megújult a teljes zöldfelület, játszóeszközöket, padokat helyeztünk ki az udvarra. A gyerekek mindennapos testnevelése érdekében mindkét iskolaépület udvarán öntött gumiburkolatú sportpályát építettünk ki – sorolta az igazgató.

Hozzátette: a kivitelezésért felelős cég a munkát 2021 tavaszára vállalta, de a határidő előtt jóval korábban, szeptember 4-én fejezte be. A tanulók biztonságát szem előtt tartva a tanév első négy napjára tanítás nélküli munkanapot rendeltek el, ezt követően kezdődött meg az oktatás normál munkarendben az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!