Ebben legalább nyertünk

2024.06.30. 16:30

A német tévénézők a magyarok elleni meccsre kíváncsibbak voltak, mint a dánok ellenire

A szombat esti Németország–Dánia (2-0) labdarúgó-Európa-bajnoki nyolcaddöntőnek kevesebb nézője volt a német televízióban, mint múlt szerdán a Németország–Magyarország (2-0) csoportmérkőzésnek.

MW

A német Jamal Musiala gólt szerez Kasper Schmeichel dán kapusa ellen

Forrás: AFP

Fotó: Marcus Brandt

A szombat esti Németország–Dánia (2-0) labdarúgó Európa-bajnoki nyolcaddöntőnek kevesebb nézője volt a német televízióban, mint múlt szerdán a Németország–Magyarország (2-0) csoportmérkőzésnek.

Euro 2024: Germany - Hungary
Gulácsi Péter hárít a németek elleni Eb-mérkőzésen
Fotó: Tom Weller / Forrás: AFP

Az AGF felmérése szerint a ZDF-en 23,641 millióan nézték a házigazdák válogatottjának győztes nyolcaddöntőjét - a közszolgálati televízió ezzel 76,8 százalékos piaci részesedést ért el -, de ebbe nem számítanak bele azok, akik nyilvános helyen, vagy a világhálón, illetve a Telekom felületein kísérték figyelemmel a találkozót.

A csoportkör harmadik fordulójában a Németország-Svájc meccs (1-1) nézettsége 25,566 millió fő volt az ARD-n. A német-magyart 23,89 millióan, a német-skótot (5-1) 22,49 millióan látták a televízióban a rendező országban.

A három csoportmeccs ilyen szempontból jelentősen meghaladta a csalódást keltő katari világbajnokság adatait

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában