Hajdú-Bihar

2013.02.13. 13:53

Finomságokkal versenyeztek

Csökmő –  Ötödik alkalommal rendezte meg a csökmői Faluház és Könyvtár a Népi Ízek Versenyét február 2-án.

Csökmő –  Ötödik alkalommal rendezte meg a csökmői Faluház és Könyvtár a Népi Ízek Versenyét február 2-án.A népszerű gasztronómiai rendezvényen nyolc kategóriában mérhették össze tudásukat a konyha szerelmesei. A finomságokat négytagú zsűri - Kovács Csaba mesterszakács, a Puszta Csárda séfje; Varga Istvánné nyugalmazott szakácsnő; Kozma András zenetanár; és Földesi Zoltán nyomdász, a rendezvény fő szponzora - kóstolgatta, majd közönség előtt hozták nyilvánosságra az eredményeket és adták át a jól megérdemelt díjakat.

A rendezvényt régi képeslapokból és szalvétákból készített kiállítás, és Ifj. Tóth Gyula citerajátéka tette hangulatosabbá.


Eredmények

Édes kelt tészta kategóriában:

I. Nagy Józsefné aranygaluskája

II. Rácz Imréné kürtőskalácsa

III. Csongrádi Norbert csigája

Sós kelt tészta kategóriában:

I. Pénzes Ferencné káposztás murgyéja

II. Csongrádi Mártonné sajtos kiflije

III. Nagy Margit sós pogácsája

Lekvár kategóriában:

I. Pénzes Ferencné meggylekvárja

II. Gál Istvánné eperlekvárja

III. Borúzs Erika málnalekvárja

Mézeskalács kategóriában:

I. Csongrádi Erzsébet apró mézesei

II. Kígyósné Kovács Angéla mézestálja

III. Pénzes Lászlóné apró mézesei

Házi kolbász, szalámi kategóriában:

I. Cs. Nagy Gyula cigánkája

II. Csongrádi Erzsébet szalámija

III. Csongrádi Norbert kolbásza

Befőtt kategóriában:

Mindhárom helyezést Tóth Sándorné kapta.

I. cseresznyebefőttje

II. sárgabarackbefőttje

III. meggybefőttje

Savanyúság kategóriában:

I. Hajdú Istvánné ecetes gyöngyhagyma szeletei

II. Nagy Istvánné paradicsoma

III. Tóth Imréné céklája

Pálinka kategóriában:

I. Tóth Sándor szilvapálinkája

II. Tóth Ferenc ágyas pálinkája

III. Csongrádi Norbert paprika pálinkája

(HBN-B. Kiss Andrea)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!