HAON - PR cikk

2013.02.26. 10:34

Irodai progresszív szemüvegek

<h1>Amit a számítógép előtt végzett munkánál figyelembe kell venni:

Az olvasószemüvegek gyakran nem ideálisak az irodai munkához. Tisztán lát mindent, amikor a dokumentumokat olvassa, de amikor egy kolléga jön be, nem ismeri fel? Vagy nehéz felváltva nézni a dokumentumokat és a beszélgetőpartnerét egy nagyobb értekezlet során. Milyen szemüveg a legjobb az olyan időskori látásromlásban szenvedők számára, akik képernyő előtt dolgoznak?

Miért könnyíti meg a munkáját a továbbfejlesztett olvasószemüveg vagy a beltéri multifokális szemüveg?

A számítógép állandó társunkká vált a munkánk során. A képernyő előtt végzett gyakori munka ugyanakkor nagyon igénybe veszi a szemet.

Sokszor feszülten ülünk a számítógép előtt, és nagyon kevés pihenést engedünk a szemünknek. Ez a nyakunk görcséhez, fejfájáshoz, és a szemünk kivörösödéséhez, könnyezéséhez vezethet. Azok számára, akik a közeli és távoli látást egyaránt befolyásoló időskori látásromlásban szenvednek, még nagyobb problémát okoz a megfelelő szemüveg kiválasztása ahhoz, hogy kényelmesebben tudjanak dolgozni.

Az univerzális multifokális szemüveg sem jelent tökéletes megoldást a munkahelyen. Lehetővé teszi, hogy tisztán lásson különböző távolságokra, de a közeli és közepes távolságokban a látómező gyakran túl kicsi a hosszan tartó munkához és állandóan erőlteti a szemét. Mit lehet tenni?

Beszéljen az munkatársainkkal a speciális multifokális felületkialakítással rendelkező továbbfejlesztett olvasószemüvegről. Létezik intelligens megoldás a zavartalan tiszta látásra közeli és közepes távolságokban - olyan megoldás, amelyet kifejezetten a munkahelyi vizuális igényeknek megfelelően fejlesztettek ki.

 Olvasószemüveg vagy a beltéri multifokális szemüveg?

A modern technológia irányítja és megkönnyíti életünket otthon és a munkahelyen is. Időnk nagy részében csúcstechnológiás készülékekkel és kijelzőkkel dolgozunk. Ezek segítenek nekünk abban, hogy gyorsabbak és hatékonyabbak legyünk. Ha hosszabb időn át kell összpontosítanunk, például, amikor munkahelyünkön számítógépet, okostelefont, tabletet vagy más készülékeket használunk, akkor jól kell látnunk kis és közepes távolságokra. Az olvasószemüvegek, sőt még a progresszív lencsék sem ideálisak erre a látómezőre. Gondolt már arra, hogy kifejezetten az Ön munkájára szabott szemüveget viseljen?

Sok ember számára a munka világa egyre gyorsabbá és sokrétűbbé válik. A számítógépek és más készülékek a modern munkahelyen fontos szerepet töltenek be. Éppen ezért fontos, hogy képesek legyünk hosszabb ideig hatékonyak lenni. Látásunk itt kulcsfontosságú, különösen, amikor képernyők és kijelzők előtt dolgozunk. A szemünknek naponta több órán keresztül kell bírnia a megerőltetést közeli és köztes látómezőkben.

Lehet, hogy Ön már olvasószemüveget vagy progresszív lencsét visel munkahelyén, ennek ellenére megfigyelhető, hogy gyakran nagyon természetellenes testtartást veszünk fel, ha ilyen szemüveget használunk.

Olvasószemüveg viselése a munkahelyen:

 

 

 

 

Modern progresszív lencsék viselése a munkahelyen:

 

 

 

Új ZEISS officelens szemüveglencsék a kényelmesebb látásért.

 

Jobb látás ZEISS officelens szemüveglencsékkel három testre szabott változatban:

A Carl Zeiss Vision által fejlesztett, maximális köztes távolságot (Maximum Intermediate Distance = M.I.D.) meghatározó, új technológiának köszönhetően a Zeiss officelens szemüveglencsék a szemüvegviselő látótávolság-igényeinek megfelelően készíthetők el. Kedvező árú modellektől kezdve nagyon pontos igényekhez szabott egyedi megoldásokig minden elérhető nálunk. A szemüveglencsék gyártására a szemüvegviselő munkahelyén nap mint nap szükséges maximális látótávolság alapján kerül sor. Az M.I.D. érték az a távolság egy térben, amit a szemüvegviselőnek tisztán és élesen kell látnia.

Háromféle szemüveglencsét kínálunk:

  • „Near" officelens: Ezzel a kialakítással a maximális távolság, amire a szemüvegviselőnek élesen kell látni, két méterre van beállítva. Ez a változat olyan személyeknek ideális, akik főleg számítógép előtt dolgoznak vagy sokat olvasnak.
  • „Room" officelens: Ezzel a szemüveglencsével a maximális távolság négy méterre van beállítva, így a viselő az olvasótávolságra és a közvetlen környezetre láthat. A „Room” modellt olyan személyeknek terveztük, akik például vásárlókkal foglalkoznak és ezzel párhuzamosan a képernyő előtt is dolgoznak.
  • „Individual" officelens: Ez a változat a szemüvegviselő egyedi igényeire van szabva. Az optimális maximum látótávolság nagyfokú pontossággal van megállapítva. Ezen kívül a viselő centrálási adatait, közeli munkatávolságát és szemüvegkeret méreteit is figyelembe vesszük a szemüveglencse gyártása során.
  • A ZEISS officelens szemüveglencsék, csakúgy, mint a progresszív szemüveglencsék, egyfókuszú lencsék, elérhetők a Papp Optika Szalonban különböző ideális változatokban (officelens Plus, officelens Superb és officelens Individual), többfajta anyagból és tulajdonságokkal!

    ZEISS officelens szemüveglencsék nem csak munkahelyre

    A ZEISS officelens szemüveglencsék abban is segítenek, hogy szabadidőnkben is jobban lássunk, olvasás, tévénézés, főzés, internetezés, online csevegés, vagy hangszeren játszás közben.  Munkatársunk készséggel ad tanácsot és segít kiválasztani a legjobb megoldást a ZEISS officelens szemüveglencsék közül.

    40 éves kor fölött sokan észreveszik, hogy a szemlencséjük már annyira elveszítette a rugalmasságát, hogy hosszú ideig tart, amíg fókuszál, vagyis alkalmazkodik (a szakemberek ezt akkomodációnak nevezik). Ez azt jelenti, hogy megerőltetővé válik a szemnek az egy méter távolságon belüli dolgok éleslátása. A betűk olvasáskor elhomályosodnak, és a szemnek erőlködnie kell, hogy fel tudja ismerni őket.

    Ilyen esetekben az olvasószemüveg nagy segítséget jelent. Ha csakis a legjobbat akarja a szemének, akkor válassza a ZEISS precíziós lencséit. Az egyénre szabott olvasószemüveget nem csak tökéletesen hozzáillesztik a viselője dioptriájához és anatómiájához, hanem optimalizálják is a kívánt közeli látóterületekhez. Ma sokféle szemüveglencse áll rendelkezésre, amelyek különböző látótávolságokat és területeket fednek le. A választékban megtalál mindent az egyszerű olvasószemüvegtől (amely kifejezetten olvasáshoz készül), a progresszív szemüvegeken keresztül a modern beltéri irodai szemüveglencsékig (amelyek tiszta beltéri látást biztosítanak körülbelül 4 méterig). Válassza ki szemüvegét a saját igényei alapján. A Papp Optika Szalon munkatársai örömmel segítenek majd önnek.

    A korszerű ZEISS technológiának köszönhetően ma a szemüveg súlya abszolút minimálisra csökkenthető. Még a súlyos látásproblémáktól szenvedő olvasók is élvezhetik a vékony, lapos és könnyű lencséket, amelyek viselése nagyon kényelmes.

    Legyen óvatos: Ma már számos üzletben, drogériában, benzinkúton és szupermarketben lehet kapni úgynevezett kész olvasószemüvegeket. Bár ezek sokkal olcsóbbak, mint a személyre szabott minőségi olvasószemüvegek, hátrányuk, hogy a lencse erősségét nem igazították hozzá sem a két szem közötti dioptriakülönbséghez, sem az asztigmatizmushoz.

    A lehetséges következmények: már csupán néhány oldal elolvasása után is fejfájást vagy émelygést érezhet. Sőt, akár migrénes rohama is lehet, vagy homályosan láthatja az oldalon lévő betűket. Ezek egyike sem fordul elő az egyénre szabott olvasószemüvegnél. A viselőjük optimális látáskomfortnak örvend és a szem órákon át erőltetés nélküli és tökéletes látást biztosít. Az ilyen szemüveg még az esetleges meglévő szemtengelyferdülést is kompenzálni tudja.

    A másik fontos szempont, amit figyelembe kell venni, hogy azok a vásárlók, akik szupermarketben vásárolnak olvasószemüveget, nem ismerik a pontos dioptriájukat, és a hevenyészett mintaszöveg olvasása alapján kell kiválasztaniuk a megfelelő szemüveget.

    A kutatások feltárták, hogy a legtöbb felhasználó találomra túl erős olvasószemüveget választ. Bár ez először jó választásnak látszik, mert úgy tűnhet, hogy a személy látása javult, de megvannak az árnyoldalai is: a túl erős lencse jelentősen korlátozza azokat a távolságtartományokat, amelyekben a szemüveget használni tudja, különösen a középtávú úgynevezett „munka” távolságot (jellemző például az irodai munkánál vagy a számítógép előtti munkavégzésnél). Ha viszont optimalizált precíziós ZEISS lencsét választ, akkor azt tökéletesen beállítják a kívánt látási tartományokhoz és elkerülheti a zsinegen nyakában viselt szemüveg dilettáns látványát.

    Ha nem tudja, hogy milyen dioptriára van szüksége, vagy régóta nem vizsgáltatta meg a szemét, jelentkezzen be i.Scription látásvizsgálatra. A vizsgálat elvégzése megéri a fáradságot, mivel biztosítja, hogy az irodai-, vagy olvasószemüvegét optimálisan beállítsák a szeme igényeihez. Ennek eredményeként továbbra is órákon át élvezettel belefeledkezhet egy jó könyvbe, vagy végre élvezheti számítógép előtti idejét és televíziójának valódi színeit.

    Végezetül most nem kell választania egy hagyományos általános használatú progresszív szemüveg és egy irodai munka progresszív szemüveg között. A Zeiss cég gyári akciója keretén belül lehetősége nyílik mindkét lencse egyidejű megvásárlására a Papp Optika Szalonban, mely valóban  briliáns ajánlat az elterjedt erőltetett akciók között.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!