Bulvár-celeb

1 órája

Ezek a veszélyek fenyegetnek a nyilvános WC-ben

Több fertőzést is elkaphatunk a nyilvános WC-ben.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Galina-Photo

Több veszély is fenyegethet minket a nyilvános WC-ben, hiszen hiába tűnik tisztának, akkor sem biztos, hogy veszélytelen írja az Origo.

A WC-kagylók ülőkéin rengeteg, potenciálisan veszélyes baktérium-csoport telepedhet meg.

A Micrococcusok például gennyes bőrfertőzést, a Pseudomonasok húgyúti fertőzést, vagy horzsolásos, illetve nyílt sebbe jutva akár vérmérgezést is okozhatnak, az enterobaktériumok szintén húgyúti fertőzést és szalmonellózist is okozhatnak. 

Szerencsére azonban nem feltétlenül kapjuk el ezeket a fertőzéseket, hiszen ezeknek a baktériumoknak megfelelő mennyiségben kell megtelepedniük a fertőzés helyen.

Nemi betegségeket is elkaphatunk piszkos, fertőzött WC-ülőkékről, főleg a genitális herpeszre van a legnagyobb esély, de a HVP-vírus (humán papillomavírus) és a Trichomonas fertőzés is ott leselkedhet. 

Rendkívül elhanyagolt, WC-ülőkékről gonorreát is elkaphatunk, de erre van a legkevesebb esély. A Candidáról még vitatkoznak a szakértők, egyesek szerint lehetséges így elkapni, de valószínűleg erre is kevés az esély.

Borítókép: illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!