Bulvár-celeb

2 órája

Óva int a szakértő: ezt semmiképp ne tegye, ha megnyerné a 6,5 milliárdot a lottón

Az Ötöslottó múlt heti sorsolásán nem volt telitalálat, a főnyeremény tovább halmozódott, így ezen a héten már 6,525 milliárd forintért játszhatunk, ami egyben minden idők legnagyobb nyereménye.

MW

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Mi tegyen, ha ön viszi el a 6,5 milliárdos jackpotot?  Vannak, akik higgadtan tudják kezelni a helyzetet, míg mások számára stresszt és bizonytalanságot okozhat a hatalmas pénzösszeg birtoklása. 

Sokan lakásvásárlásra vagy hiteltörlesztésre fordítják a pénzt, míg mások befektetésekben, utazásokban vagy jótékonykodásban gondolkodnak. Ők azok, akik hosszú távon is élvezni akarják a pénzügyi stabilitást. 

De az utazás is népszerű lehetőség, hiszen sokan az anyagi függetlenség megszerzésével, világszerte felfedeznék azokat a helyeket, amelyekről korábban csak álmodtak.

Soka megvalósítanák régi álmaikat, ha ölükbe hullana a rengeteg pénz
Forrás: Shutterstock

Ha valaki megnyeri a lottó főnyereményét, az értelemszerűen hatalmas pénzügyi változást hoz az életében. Csehák Hajnalka pszichológus szerint azonban fontos, hogy mielőtt bárki igényelné a nyereményt, több lépést tegyen annak érdekében, hogy megfelelően kezelje a várható helyzetet – derül ki a Ripost cikkéből. 

A szakértő szerint egy ilyen jelentős összeg megnyerése mindenkit sokként érhet. Sokan ilyenkor a gyors költekezés csapdájába esnek, de fontos, hogy előbb a megfelelő szakmai segítséget vegyük igénybe.

A gyorsan jött pénz gyorsan is megy, ha nem ésszel költekezik
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ezeket tanácsolja a pszichológus 

  • Ne egyedül döntsön a milliárdok sorsáról, hanem forduljon szakemberhez! A pénzügyi tanácsadó segítsége nélkülözhetetlen ekkora összegnél.
  • Eleinte hallgasson arról, hogy nyert! Csak a legszűkebb családtagokat avassa be a titokba.
  • Fontos a pénz megtartása: ne siessen az elköltésével.  
  • Hirtelen nagyon sok barátja lesz. Döntse el, ki szereti valójában, és ki csak a pénzéért.
  • Maradjon higgadt, alaposan tervezze meg a jövőjét. Ehhez tartozik az is, hogy ne mondjon fel azonnal a munkahelyén!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!