Bulvár-celeb

2 órája

Koszos? Ragacsos? Mutatjuk, hogyan lehet patika állapotba hozni a mikrót

MW

Szinte már nélkülözhetetlen eszköze a háztartásunknak a mikró

Forrás: Getty Images

A mikrohullámú sütőt sok mindenre használjuk: ebben melegítjük a reggeli kávét vagy teát, a korábban elkészített ebédet, vagy éppen a maradékot vacsorára. Így aztán nem meglepő, hogy gyorsan zsírossá és ragacsossá válik a belseje. Az erős vegyszerek helyett íme három környezetkímélő módszer, amitől ragyogni fog a mikrónk.

Hasznos eszköz a mikró, de a rendszeres használattól hamar szutykos lesz a belseje
Forrás: Getty Images

Citrom

Megtöltünk egy mikrózható edényt félpohárnyi vízzel, amibe egy fél citromot teszünk. A maradék citrom levét belefacsarjuk a vízbe, majd a kifacsart részt is beletesszük az edénybe. Bekapcsoljuk a mikrót a legnagyobb teljesítményen 3 percre, hogy a víz felforrjon. 5 percig állni hagyjuk, majd kinyitjuk az ajtót, és óvatosan kivesszük a tartályt.
Kivesszük a tálcát is, és egy tiszta, száraz ruhával áttöröljük a sütő belsejét, a tálcát pedig a szokásos módon elmossuk. 

Ecet

Egy mikrózható edényt megtöltünk 2 dl vízzel és hozzáadunk 2 evőkanál ecetet. A sütőt nagy teljesítményen elindítjuk 3 percre, hogy az oldatunk felforrjon. 5 percig állni hagyjuk, kivesszük az edényt, a tálcát, majd egy tiszta, száraz ruhával áttöröljük a mikró belsejét. A tálcát és a mikró külsejét a szokásos módon elmossuk, letöröljük.

Szódabikarbóna

Szükség lesz vízre és 2 evőkanál szódabikarbónára, amivel ugyanúgy járunk el, mint az első két esetben.

Arra mindegyik esetben nagyon figyeljünk, hogy a vizes edény forró lesz még az 5 perc letelte után is, ezért mindig száraz konyharuhával vagy edényfogó kesztyűvel fogjuk meg – figyelmeztet a Mindmegette Facebook-posztja alapján cikkében a Metropol.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!