korrigálás

2021.07.14. 20:43

Hibás jelölésű borra figyelmeztet a Nébih

A hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a borokat, mert rosszul tüntették fel a termőhelyet és az előállítási módot.

 

Helyreigazító közlemény:

Valótlanul állítottuk 2021. július 14-én „Hibás jelölésű borra figyelmeztet a Nébih” címmel portálunkon megjelent alábbi cikkünkben, hogy „a hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a borokat”.

A valóság ezzel szemben az, hogy a termék fogyasztása egészségre nem ártalmas, minőségileg nem kifogásolt, a palackon elhelyezett jelölés csupán megtévesztő. A hibás jelölést a bort készítő Juhászvin Kft. jelentette be.

A Nébih korábbi, első közleményében azt írta, hogy az érintett borokat a vásárlók ne fogyasszák el, később viszont a közleményt módosították, így most már azt emelik ki, hogy a termék egészségre nem ártalmas, minőségileg nem kifogásolható.

Hibásan tüntették fel a termőhelyet és az előállítási módot a 2019-es Juhász Muscat Ottonel félédes, fehér, oltalom alatt álló földrajzi jelzésű borok egyes tételein, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el azokat – olvasható a Nébih honlapján.

A hibás jelölést a bort készítő Juhászvin Kft. jelentette be.

A 0,75 literes palackban kapható termék tételszáma 20078 és 20080, forgalomba hozatali azonosítója HEUO.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában