turné is lesz

2020.09.21. 15:21

A Szent István-bazilikában mutatják be Szarka Tamás keresztény tematikájú alkotását

Mise a legüldözöttebb vallásért címmel budapesti ősbemutatót láthat és hallhat a közönség október 17-én a Szent István-bazilikában. A mű Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző alkotása.

A nagyközönség a művet Szarka Tamás és zenekara előadásában hallgathatja meg Budapesten. Ezt követően az előadást a tervek szerint az ország több helyszínén is bemutatják – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Szarka Tamás a műsorban elmondta: a koncert vendége lesz Miklósa Erika koloratúrszoprán és a tervek szerint a Magyar Állami Operaház kórusa is közreműködik majd.

Szarka Tamás hangsúlyozta: az előadással az volt a szándéka, hogy népszerűsítse a katolikus kultúrát, a hívő emberek menjenek be a templomba, forduljanak egymás felé, így erősítsék egymást ezekben a nehéz időkben.

Beszélt arról is, hogy terveik szerint négy-ötállomásos lesz a turné, amit a járványügyi szabályok betartásával rendeznek meg. A koncerteket az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, ezért azok ingyenesek lesznek, viszont a részvétel regisztrációhoz kötött – mondta Szarka Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában