Mozaik Múzeumtúra

2021.03.02. 12:05

Idén a határon túli múzeumok kerülnek fókuszba

A magyar vonatkozású gyűjteménnyel rendelkező, határon túli múzeumokra és kiállítóhelyekre fókuszál idén a Mozaik Múzeumtúra – közölték a szervezők.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által koordinált, a Néprajzi Múzeum és a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület szakmai együttműködésével megvalósuló múzeum-népszerűsítő program 2020-2021-es évadjának középpontjában emellett a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódó, határon innen és túli múzeumi programok, kiállítások népszerűsítése áll.

A Mozaik Múzeumtúra már a kezdetektől igyekezett bevonni a határon túli múzeumokat és diákokat: 500 múzeum és kiállítóhely a Kárpát-medencében című kiadványunkba kilencven határon túli, magyar gyűjteményi anyaggal rendelkező múzeumot válogattak be, amelyek számára különböző rendezvényeiken bemutatkozási lehetőséget is adtak, valamint egy alkalommal iskolai edukációs programjukkal határon túli magyar általános iskolába is ellátogattak – emlékeztettek a Mozaik Múzeumtúra szervezői közleményükben.

Mint hozzátették, az idei évtől kezdve az együttműködést még szorosabbra szeretnék fűzni. Ennek érdekében számos muzeális intézménnyel vették fel a kapcsolatot, amelyek közül már több mint harminc ausztriai, romániai, szerbiai, szlovákiai és ukrajnai intézmény csatlakozott a programhoz.

A múzeumok mellett a Mozaik Múzeumtúra fontos stratégiai partnerekkel is gyarapodott számos szomszédos országbeli magyar kulturális és oktatási intézet, szervezet csatlakozása révén.

A csatlakozó múzeumok bemutatkozó oldalai folyamatosan kerülnek fel a Mozaik Múzeumtúra központi weboldalának (www.virtualismozaikmuzeumtura.hu) Kiállítóhelyek menüpontja alá, de a programba további múzeumok és szervezetek is jelentkezhetnek az [email protected] e-mail címen – közölték a szervezők.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában