Női kézilabda NB I

1 órája

Elek Gáborral tovább tart az esztergomi csoda

Öt forduló alatt teljesítette az egész idényre kitűzött célját az Esztergom a női kézilabda-bajnokságban. Elek Gábor csodaként éli meg a kiváló rajtot, de az eddigi százszázalékos mutató dacára a Fradi egykori edzője tartja magát ahhoz, hogy az NB I-ben újonc csapatának sok munkával kell egyre feljebb lépnie.

MW

Hungary's coach Gabor Elek gives the thumb up during the women's preliminary round group B handball match between Hungary and Russia of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tokyo on July 29, 2021. (Photo by Martin BERNETTI / AFP)

Fotó: AFP

A Csömörön eltöltött három évet leszámítva Elek Gábor az FTC női csapatának örökös edzőjeként égett bele a kézilabda-szurkolók tudatába. Érthetően, hiszen 2007 és 2023 között tizenhat éven át irányította a zöld-fehéreket, úgy, hogy közben kétszer a női válogatottnak is ő volt a szövetségi kapitánya, a nevéhez fűződik többek között a tokiói olimpián elért hetedik helyezés. Kritikusai részben éppen ezért érvelhettek úgy, hogy igazán ki sem derülhetett, edzőként mire képes, mondván, a válogatottak egész sorát felvonultató Ferencvárossal bárki sikeres lett volna – írta meg a Magyar Nemzet. A magyar szakember Esztergomban látványosan rácáfolt erre az okoskodásra.

Esztergomi csoda

Az Esztergom rögtön Elek Gábor kinevezését követő idényben feljutott az NB I-be, arra pedig nehéz szavakat találni, ahogy az első osztályban rajtolt.

Csodaként élem meg

– bökte ki Elek Gábor a Vác elleni 27-25-ös győzelem másnapján a Magyar Nemzet érdeklődésére. 

Ameddig nem biztosítjuk be matematikailag is a bennmaradásunkat, tőlem senki se várja, hogy hangzatos célokat tűzzek ki. Ugyanabban hiszek és ugyanazt csináljuk, mint eddig, szorgalmasan, sok munkával építjük tovább a csapatot

– mondta el a magyar edző, hogy mit gondol az öt meccsen elért öt győzelemről

Esztergom csapatként múlta felül a váci csapatot. Noha a váciak válogatottja, Csíkos Luca volt a meccs legeredményesebb játékosa kilenc góllal, de például a hazatért Háfra Noémi nem tudott mit kezdeni a hazaiak fegyelmezett és kemény védekezésével. Elek Gábor ezt annyiban árnyalta, hogy szerinte az ő csapatában is akadnak nagy tehetségek, akik győzelemhez segíthetik az Esztergomot.

Nem osztogat tanácsokat

A Vác ellen Kisfaludy Anett hatszor, Faragó Lea és Kovács Anett ötször volt eredményes, Herczeg Lilinek 13 védése volt a hazaiaknál – írta meg az Origo.

Faragó Lea nem véletlenül második a góllövőlistán. Az elmúlt napokban gyengélkedett, a Vác ellen talán ezért nem hozta a szokott formáját, de ha így folytatja, sokra viheti. Ugyanezt mondhatom Teplán Korináról és Horváth Fanniról, aki betegség miatt öt kilót fogyott, ami az ő esetében messze nem ugyanazt jelenti, mint az enyémben

– jegyezte meg Elek Gábor, hozzátéve, óvakodik attól, hogy bárkit úgymond betoljon a válogatottba.

Nagyon jó a kapcsolatom Golovin Vlagyimirral, akinek maximálisan megbízom a véleményében. Másodszor, a kollégákkal szemben van egy helyzeti előnyöm: voltam már szövetségi kapitány, így tapasztalatból tudom, egy szakvezetőnek milyen tanácsokra van szükség és milyenekre nem

– mondta Elek Gábor. 

Az Esztergom november elején egymást követő két mérkőzésen előbb Győrbe látogat, majd az FTC-t fogadja. Utóbbi meccs pikantériáját végképp nem kell ecsetelni. Elek Gábor ennek lelki terhétől a feleségét igyekszik is megóvni, miként a Magyar Nemzetnek nyáron adott nagy interjúban elárulta, Szucsánszki Zita a Fradi ellen nem lép pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában